Connect with us

Elena Rybakina este prima semifinalistă de la Australian Open

Diverse

Elena Rybakina este prima semifinalistă de la Australian Open

Elena Rybakina, campioana de la Wimbledon, a devenit prima jucătoare calificată în semifinalele Australian Open, după ce a surclasat-o pe Jelena Ostapenko cu 6-2, 6-4, marți, pe Rod Laver Arena, într-un meci pe care l-a dominat categoric, notează Mediafax.

Kazahaka de origine rusă a părut determinată de la început și doar o întârziere de 25 de minute cauzată de închiderea acoperișul arenei din cauza unei ploi trecătoare a împiedicat-o să încheie primul set la o jumătate de oră de la sosirea pe teren.

Fosta campioană de la Roland Garros, Ostapenko a părut incapabilă să facă față ritmului și loviturilor puternice ale lui Rybakina în primul set, dar și-a intensificat propriile lovituri pentru a se desprinde la 2-0 la începutul celui de-al doilea set.

Rybakina, care a eliminat-o pe Iga Swiatek, principala favorită, în turul al patrulea, a făcut însă rebreak imediat și a salvat patru mingi de break în game-ul următor pentru a egala la 2-2.

Jucătoarea în vârstă de 23 de ani a profitat de acest impuls pentru a face din nou break împotriva letonei, preluând conducerea cu 3-2. Restul meciului s-a redus la a-și câștiga serviciul.

Rybakina a avut ceva emoții în timpul ultimului game în care servea pentru un loc în a doua sa semifinală de Grand Slam, dar a închis afacerea la a treia minge de meci, cu al 11-lea ei as al partidei.

„Sunt super fericită că sunt în semifinale pentru prima dată”, a declarat Rybakina, citată de site-ul oficial al WTA. . „Bineînțeles că am avut emoții, în special în ultimul game, dar sunt fericită că mi-am gestionat emoțiile. Am jucat foarte bine astăzi”.

Ostapenko a fost în mod clar surclasată, dar s-ar putea consola cu cea mai bună evoluție a sa la un turneu de Grand Slam de când a ajuns în semifinale la Wimbledon în 2018, la un an după ce a câștigat titlul de la Roland Garros.

Rybakina, doar cap de serie numărul 22, mai ales din cauză că la ediția de anul trecut a turneului de la Wimbledon nu s-au acordat puncte de clasament, va juca împotriva învingătoarei din sfertul de finală de marți dintre Jessica Pegula, a treia favorită, și Victoria Azarenka, dublă campioană la Melbourne Park.

„Cu siguranță, o să mă uit la meci”, a spus ea. „Dar, în același timp, trebuie să uit de tenis pentru câteva ore, pentru a-mi odihni mintea, apoi să mă pregătesc pentru un alt meci dificil”.

Click să comentezi

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Mai multe in Diverse

To Top