Connect with us

Fără precedent! Primul restaurant McDonald’s din România închis de ANPC! Revoluție sub noua conducere de la Protecția Consumatorilor

Economic

Fără precedent! Primul restaurant McDonald’s din România închis de ANPC! Revoluție sub noua conducere de la Protecția Consumatorilor

Pentru prima dată în România, un restaurant McDonald’s a fost închis de către inspectorii de la Protecția Consumatorilor.

S-a întâmplat la Timișoara, acolo unde șef al Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor este comisarul-șef Sorin Susanu. Remarcăm că, sub comanda președintelui Claudiu Dolot, ANPC-ul a demarat o serie de controale fără precedent, deranjând chiar și multinaționalele care păreau de neatins până în prezent.

Miercuri, ANPC-ul a închis, pentru o jumătate de zi, McDonald’s Timișoara, după ce inspectorii au descoperit o serie de nereguli grave: au fost găsite fire de păr, pene și mizerie, spune sursele Bugetul.ro.

Conform informațiilor noastre, compania a fost amendată cu 15.000 de lei și închisă „până la remedierea problemelor”.

Informația dezvăluită de sursele noastre apare și în presa locală.

Este adevarat timp de 6 ore McDonald’s din centrul orasului Timisoara a fost inchis. Noi luam astfel de masuri doar cand constatam abateri grave. Cei de la McDonald’s nu sunt mai presus de lege si trebuie sa inteleaga asta. Am aplicat si o amenda de 15.000 lei iar in aceasta seara activitatea a fost reluata dupa ce au reusit sa indeplineasca ceea ce le-am cerut.”, a declarat unul dintre inspectorii ANPC Timis, scrie gazetadinvest.ro.

Vezi și Echipe speciale de comisari create pentru o operațiune de salvare a românilor! S-a decretat ‘Toleranță zero!’ de către președintele ANPC, pe piața de energie!

În ultima perioadă, ANPC Timiș a făcut o serie de controale de răsunet: a închis un magazin Auchan și a confiscate mai multe baxuri de Coca-Cola ținute în condiții improprii de fabrica Coca-Cola din Timișoara.

Lovitură dată pe piața de energie, în locul ANRE

Marea lovitură, însă, a fost cea pe care Protecția Consumatorului Timiș a dat-o pe piața de energie,  în urmă cu o lună și jumătate, când ANPC  a prins o companie din domeniul furnizării de energie electrică și gaz înșelându-și clienții, Bugetul.ro a descoperit că această operațiune este rodul unui plan gândit înainte de izbucnirea actualei nebunii cu privire la prețul gazelor și energiei electrice. Mai mult, conform surselor Bugetul.ro, acțiunea făcută publică astăzi de către ANPC a avut loc în urmă cu mai bine de o lună. Bugetul.ro vă dezvăluie și numele agentului economic care a fost prins de ANPC că a încălcat legea: Restart Energy.

Agentul economic a încercat să păcălească consumatorul, prin faptul că a pus un preț fără taxe, chiar dacă ANRE-ul îl obligă să pună prețul cu taxe. Totodată, operatorul susținea că are cea mai bună ofertă din lista furnizorilor de energie, deși pe grila ANRE apărea pe locul 7.

CJPC Timiș a dat decizie de încetare practică comercială incorectă și intrare în normalitate și o amendă de 20.000 de lei. Aceste măsuri ale ANPC au fost luate în urmă cu mai bine de o lună, iar controalele au avut loc în urmă cu circa două luni.

Paradoxal, deși această problemă e de competența ANRE-ului, a fost nevoie de intervenția Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului pentru a se lua măsuri. Spre deosebire de ANPC, ANRE-ul are competențe strict în domeniul Energiei. În mod surprinzător, ANRE-ul nu a constatat nicio problemă, fiind necesare controalele ANPC. Citește continuarea AICI!

Continuă să citești
S-ar putea să-ți placă și...
Click să comentezi

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Mai multe in Economic

To Top