Filmul incendiului de la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț: ‘La 18:53 m-a sunat o asistentă’

 Filmul incendiului de la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț: ‘La 18:53 m-a sunat o asistentă’

Șeful secției ATI de la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, doctorul Liviu Ungureanu, a dezvăluit ce s-a întâmplat sâmbătă seara, la SJU Piatra Neamț.

El a povestit cum a aflat despre incidentul tragic petrecut în secția pe care o are în subordine, incident în urma căruia au ars de vii 10 oameni.

„La 18.53 m-a sunat o asistentă. I-am răspuns. În acelaşi timp m-a sunat managerul. M-a întrebat dacă e adevărat. Mi s-a părut, iniţial, că n-are cum să fie adevărat. Din câte îmi amintesc, era ceva de genul „Arde un salon, dr. Denciu este ars”. Mi-a spus că e haos (…) Am plecat spre spital, am găsit sirene, pompieri, zgomot. De la intrarea în secţie, funingine, apă, fum până în salon. Evacuaseră deja pacienţii din salonul respectiv. Am intrat în salonul celălalt, unde erau pacienţii viabili.

Primul pacient a plecat în momentul în care am intrat eu în UPU (Unitatea de Primiri Urgenţe) … Voiam să văd exact care este situaţia. Cred că am ajuns după 12 – 15 minute de la apel. Nu era timp atunci de întrebări. Dr. Borş transporta pacienţi.

Avea faţa neagră, privirea îngrozită. Primul salon era intact. Holul era – v-am spus – negru. Iar în salonul celălalt nu se vedea nimic. Am coborât în UPU cu pacienţii, acolo se aflau şi cadrele medicale afectate cel mai serios, colegul nostru (n.r. – Cătălin Denciu), care am înţeles că a încercat să stingă incendiul. Ne-am împărţit, am chemat oameni de acasă, au venit şase medici. Colegul nostru primise nişte calmante. Era conştient. Răspundea la întrebări, a fost transportat pentru investigaţii la CT (computer tomograf). Când a revenit, într-un moment mai calm, l-am mai întrebat. Pe asistentă am insistat un pic mai mult, ea mi-a povestit succesiunea

De la un micuţ aparat , un injectomat, costumul ei şi de acolo patul respectiv, monitorul şi întreg salonul (s-au aprins) după o mică, mare explozie – nu se ştie exact. Sigur, era mult oxigen în atmosferă, deoarece folosim ca primă etapă terapie cu oxigen cu flux înalt… Mi-a spus colegul că a văzut cum arde aerul. După aceea nu s-a mai văzut nimic. El a intrat primul cu extinctorul, a stat câteva secunde la primele paturi, a ieşit, nu mai putea respira. După aceea a intrat un asistent de la blocul operator. Au intrat pe rând, s-au folosit patru extinctoare. Toată lumea era echipată cu echipament cu care focul interacţionează foarte uşor”, a declarat, pentru Antena 3, medicul.

Vezi și

Firmele românești care au depășit criza economică generată de pandemie și au reușit să obțină profit. Ce metode au folosit

Document. Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, unde au ars de vii 10 persoane, organizează un concurs pentru ocuparea funcției de manager, în această perioadă

EXCLUSIV Avalanșă de asiatici pe piața muncii! Mii de oameni au sosit în România, pentru a umple golurile din industrie

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *