Flavia Teodosiu, avocata lui Liviu Dragnea, pentru Bugetul.ro: Sunt toate condițiile legale împlinite, pentru a fi eliberat

Flavia Teodosiu, apărătorul fostului lider PSD, Liviu Dragnea, a explicat, pentru Bugetul.ro, cum s-a ajuns în situația ca fostului șef social-democrat să i se încalce drepturile la sănătate și la apărare.

Contactată de Bugetul.ro, Teodosiu ne-a declarat că Liviu Dragnea a fost carantinat abuziv pentru Covid-19, iar fostul lider PSD a fost tratat de un coleg de cameră, după ce a fost operat pentru un chist apărut pe spate.

Mai mult, Flavia Teodosiu a precizat, pentru Bugetul.ro, că, deși speța de astăzi nu are nicio legătură cu cea de miercuri,  Liviu Dragnea are toate condițiile legale împlinite pentru a fi eliberat din penitenciar.

Vezi și Vasile Dîncu (PSD), pentru Bugetul.ro, despre posibilul referendum privind demiterea lui Clotilde Armand: ‘Există și alte probleme în București care ar putea să genereze un asemenea lucru’

S-a ajuns în această situație pentru că Liviu Dragnea a mai fost carantinat a treia oară în martie. Cel puțin din punctul nostru de vedere, complet nefundamentat, pentru că el a mai avut Covid în decembrie 2020 și era exact în interiorul celor 3 luni, despre care Ordinul de ministru vorbește foarte clar.

L-au mai carantinat o dată, numai că el a avut nevoie de intervenție pe spate. A făcut un chist foarte mare. L-au operat și, după l-au băgat în carantină, i-au spus că n-are voie să iasă din cameră, să se ducă la spital și nici asistentul n-are voie să intre. Motiv pentru care i-au dat în mână medicația pentru îngrijirea rănii și, bineînțeles că fiind pe spate, cum ar fi putut săracul să se curețe și să se bandajeze? Și l-a tratat un coleg de cameră. Din păcate, însă, s-a reinfectat destul de urât și au trebuit să-l mai opereze încă o dată.

Evident că ne-am plâns și la penitenciar judecătorul de supraveghere a privării de libertate a admis plângerea noastră și a constatat că i-a fost încălcat dreptul la asistență medicală și la sănătate și tocmai pentru că nici nouă, avocaților, nu ne-au dat voie să intrăm, ne-am plâns și pentru acest aspect.

Noi avem dreptul să intrăm oricând, oricum și putem să ne asumăm orice risc.
Asistentului nu i s-a permis să intre în cameră la el și lui nu i s-a permis să iasă din cameră, să intre în contact cu oricine altcineva.

După care, penitenciarul fiind complet nefericit că judecătorul de la Rahova i-a dat dreptate domnului Dragnea, a făcut contestație și a zis că nu e adevărat, că a putut să se trataze și că nu-i nicio problemă. Acum, sigur, dacă ar fi făcut yoga sau era contorsionist, ar fi putut să se trateze pe spate singur. Dar, fizic vorbind, e cam imposibil să se curețe exact pe mijlocul spatelui, așa cum recomandase doctorul.

Penitenciarul a făcut contestație împotriva încheierii judecătorului a privării de libertate și instanța a respins constestația lor și a constatat că lui Liviu Dragnea i-a fost încălcat dreptul la sănătate și la apărare”, a afirmat, pentru Bugetul.ro, Flavia Teodosiu.

„Acolo sunt toate condițiile legale împlinite”

Chiar dacă ne-a declarat că speța de astăzi, în care Liviu Dragnea a câștigat definitiv procesul cu Penitenciarul Rahova, nu are nicio legătură cu cea de miercuri, Flavia Teodosiu consideră că ex-liderul PSD are toate condițiile legale împlinite pentru a fi repus în libertate.

N-are nicio legătura una cu cealaltă, numai că, sigur, se mai adaugă încă două drepturi încălcate”, a spus, pentru Bugetul.ro, Teodosiu.

Acolo sunt toate condițiile legale împlinite (pentru a fi eliberat Liviu Dragnea – n.r.)”, a subliniat, pentru Bugetul.ro, ea.

Magistrații de la Judecătoria Sectorului 5 au hotărât, luni, că lui Liviu Dragnea i-au fost încălcate drepturile la apărare și la sănătate.

Solutia pe scurt: Respinge ca neintemeiata contestatia formulata de Penitenciarul Rahova, impotriva incheierii nr. 393/08.04.2021, pronuntata in dosarul nr. 387/2021, de catre judecatorul de supraveghere a privarii de libertate din cadrul Penitenciarului Rahova. Intrucat contestatia a fost formulata de catre o institutie a statului cheltuielile raman in sarcina statului. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica astazi, 17.05.2021”, spun magistrații de la Judecătoria Sector 5.

Decizia de astăzi este definitivă.

Miercuri, 19 mai, Tribunalul București va judeca cererea de liberare condiționată făcută de Liviu Dragnea, după ce în primă instanță solicitarea i-a fost refuzată.

Fostul șef PDS este încarcerat la Rahova, din mai 2019, după ce a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Vezi și Încă o revoluție doar în declarații? Lucian Bode revine cu promisiunea făcută la preluarea mandatului de ministru de Interne!

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *