Forțele Navale Române participă la exercițiul NATO ‘Sea Breeze 21’!

 Forțele Navale Române participă la exercițiul NATO ‘Sea Breeze 21’!

sursa foto:  Lt. cdor Nicoleta BURLACU

Fregata „Regina Maria”(222), cu un elicopter IAR 330 „Puma Naval” ambarcat la bord, a plecat pe data de 30 iunie, din portul militar Constanța, pentru a reprezenta Forțele Navale Române la Exercițiul NATO „Sea Breeze 21”din Ucraina, informează Biroul informare și relații publice din cadrul Statului Major al Forțelor Navale.

Fregata românească va executa o serie de exerciții în comun cu fregata neerlandeză HNLMS „Evertsen”, după care se va integra în gruparea navală permanentă a Alianței Nord-Atlantice SNMG-2 care operează în Marea Neagră.

La plecare, nava a executat o serie de exerciții împreună cu fregata „HNMS Evertsen” din Țările de Jos, în vederea dezvoltării capacității de acțiune în comun. Au fost exersate manevre și evoluții care au cuprins trecerea navelor prin diferite scenarii, tehnici și proceduri de R.A.S. (Replanishment At Sea – realimentare pe mare), precum și acțiuni complexe, în cadrul serialelor de luptă antiaeriană, cu implicarea aeronavelor de tip MIG 21 LANCER ale Forțelor Aeriene Române.

Instruirea bilaterală româno-neerlandeză dintre cele două fregate a avut ca scop creșterea nivelului de interoperabilitate, și a reprezentat un bun prilej pentru echipajul de la bordul fregatei „Reginei Maria” de a se pregăti pentru misiunea sub comanda NATO, pe care o vor desfășura în această lună.

Misiunea celor 240 de militari de la bordul fregatei ,,Regina Maria” este adaptată la situația epidemiologică actuală, iar întregul personal participant a fost vaccinat și testat anticovid, înainte de a pleca în misiune, în conformitate cu procedurile în vigoare.

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *