Gabriela Firea dezvăluie următoarea mutare a PSD! Va ataca la Curtea Constituțională OUG-ul Guvernului Cîțu prin care se amână majorarea alocațiilor

Gabriela Firea, prim-vicepreședinte al Partidului Social Democrat, anunță că PSD-ul va ataca la Curtea Constituțională a României OUG-ul Guvernului Cîțu, privind amânarea majorării alocațiilor.

Firea susține că proiectul de OUG pregătit de Guvern reprezintă cea mai ticăloasă trădare a electoratului de către Coaliția PNL-USR-PLUS-UDMR.

„Proiectul de ordonanță pregătit de Guvern în domeniul alocațiilor reprezintă cea mai ticăloasă trădare a electoratului de către actuala Coaliție, întrucât prevede abandonarea definitivă a calendarului promis de Orban și Cîțu înainte de alegeri, cu privire la eșalonarea dublării alocațiilor.

Astfel, Guvernul a eliminat cu totul din proiectul de ordonanță ținta de creștere a alocațiilor până la valoarea de 300 de lei pentru copiii între 2 și 18 ani, respectiv la 600 de lei pentru cei cu handicap sau mai mici de 2 ani.
Această prevedere care apărea în OUG 123/2020, semnată anul trecut de Cîțu și Orban, dar și în amendamentul adoptat recent în Comisia de muncă a Camerei Deputaților nu mai apare în ordonanța pregătită de Guvernul Cîțu.

De asemenea, este eliminată indexarea alocațiilor de la 1 ianuarie 2022, promisă pe toate vocile de liderii Coaliției de guvernare.

În concluzie, din cele cinci tranșe de majorare, cu câte 20 de puncte, promise de Cîțu și Orban înainte de alegerile din 2020, copiii vor beneficia doar de trei, respectiv cele acordate deja în august 2020 și ianuarie 2021, și cea care, potrivit proiectului de ordonanță, ar urma să fie acordată de la 1 ianuarie 2022.
Sunt anulate tranșele de la 1 iulie 2021 și de la 1 iulie 2022.

În acest fel, Coaliția de guvernare fură din buzunarele copiilor sume consistente de bani care li s-ar fi cuvenit conform legilor adoptate.

Guvernul minte cu nerușinare când afirmă că nu are bani pentru copii, în timp ce renunță la taxe în favoarea unor mari corporații din domeniul energiei, alocă prin PNRR, fără licitație, 3 miliarde de lei unui sponsor de partid și se pregătește să transfere un sfert de miliard de euro din sistemul public de sănătate către clinicile și spitalele private.

Doar dobânzile anuale plătite de România la cele 31 de miliarde de euro împrumutate în mod iresponsabil de Florin Cîțu depășesc cu mult sumele necesare pentru majorarea alocațiilor, conform promisiunilor neonorate de actuala Coaliție de guvernare.

PSD reafirmă decizia fermă de a ataca la Curtea Constituțională Legea de adoptare a acestei ordonanței ticăloase, care aduce mari prejudicii copiilor din România.”, spune Gabriela Firea.

Vezi și

EXCLUSIV Dezvăluire din interiorul USR-PLUS: ‘În fiecare filială e câte un baron local. E mai rău decât era înainte PSD-ul’

Dumitru Coarnă l-a umilit pe Iulian Bulai, în direct, la TV: ‘Opriți-l pe papagalul ăsta, că nu înțelege nimic!’

Vești bune! Acești angajați vor putea ieși mai repede la pensie din câmpul muncii, doar cu 25 de ani vechime

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *