Gabriela Firea răstoarnă anunțul lui Nicușor Dan: ‘Eu l-am semnat’

Într-o conferință de presă, Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că a semnat un contract pentru achiziția de tramvaie românești.

Fostul primar al Bucureștiului, Gabriela Firea, răstoarnă spusele lui Nicușor Dan, afirmând că ea a fost cea care a semnat contractul pentru 100 de tramvaie, cu Astra Arad.

Vezi și Tramvaie românești pentru Capitală! Nicușor Dan a bătut palma cu Astra Arad

„Fiecare ieșire publică a Primarului “Dreptei Unite Împotriva Oamenilor” este un șuvoi de minciuni! Așa a fost și conferința de presă în care s-a lăudat cu semnarea contractului pentru 100 tramvaie, contract pe care eu l-am semnat pe date de 19 OCTOMBRIE 2020, ADICA ACUM ȘAPTE LUNI! Și pentru care am muncit eu și echipa mea.
Suntem in luna mai 2021, ce a făcut NIMICusor în aceste 7 luni?
A negociat cu furnizorul care cere majorarea prețului, justificarea fiind pandemia. Ilegal!
Noua valoare a contractului, conform declarației lui Dan, este de 200 milioane euro, circa 985 milioane lei. Adică cu 145 milioane lei mai mult față de valoarea inițială de 840 milioane lei.
Mă întreb dacă toate licitațiile derulate în ultimii doi ani vor fi reevaluate și se va plăti mai mult decât valoarea din caietul de sarcini?
NIMICușor minte și când spune că tramvaiele vor fi plătite din fonduri europene. Poate cele 840 milioane lei, obținute de mine și de echipa mea pentru acest contract.
Restul, majorarea negociată de el, va fi acoperit din banii bucureștenilor.
Aștept cu interes și opinia Comisiei Europene pe acest subiect…
OK, majorăm prețul, dar a obținut Plicușor vreun avantaj pentru bucureșteni în urma negocierii?
Vin mai repede tramvaiele?
Nu, nu vin! Termenul de livrare al prototipului este tot de 15 luni, deci august 2022, abia după începe livrarea efectivă a tramvaielor.
Indiferent de aberațiile lui Plicușor, derularea și finalizarea unei licitații publice în România sunt procese greoaie, care durează ani întregi.
Iar dacă nu te interesează binele oamenilor, ci doar interesele personale, chiar mai mult. În fond, lui Plicușor i-au trebuit 7 luni doar să semneze un contract lăsat la cheie…
#Rușine
#NuLePasaDeOameni
#MincinosulMincinosilor”, acuză Gabriela Firea.

Anunțul făcut de Nicușor Dan

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat, marțea trecută, că semnat un contract cu Astra Arad, pentru furnizarea a 100 de tramvaie în București.

Dan a precizat că valoarea contractului este de aproximativ 200 de milioane de euro – bani europeni.

Sunt foarte bucuros să vă anunț că am semnat un contract cu Astra Arad, pentru furnizarea a 100 de tramvaie în București. Este vorba de un contract de aproximativ 200 de milioane de euro, bani europeni”, a afirmat Nicușor Dan.

În august 2022, va ajunge primul tramvai. Lungimea unui tramvai va fi de 36 de metri.

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *