Gata! După ce rata de infectare a scăzut sub 1 la mie, copiii se întorc fizic la școală!

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, luni, după ce rata de infectare a scăzut sub 1 la mie în Capitală, copiii ar putea reveni la școală.

De miercuri, toți copiii din București ar putea să meargă la școală fizic. Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Ordinul comun de modificare se poate publica cel mai devreme luni seară în Monitorul Oficial.

„Nu ar fi rațional să se organizeze o ședință CMBSU luni noaptea pentru a anunța schimbări de marți dimineață. Se va face, probabil, o ședință la nivelul municipiului București în cursul zilei de mâine, după ce vom avea și rată de infectare de mâine și vom avea o confirmare a trendului descendent.

Practic, în acest context, văd posibil că de miercuri să se meargă la școală în București, fără diferențiere în funcție de clasă, dacă aceasta va fi decizia Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență.

Modificarea Ordinului comun de ministru Educație-Sănătate creează cadrul pentru ca CJSU/CMBSU să poată decide în acord cu ISJ/ISMB și DSP”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Potrivit ministrului trebuie asigurat accesul la învățământul online pentru elevii care prezintă „orice simptome specifice, vulnerabilități medicale sau alte motive întemeiate”.

Rata de infectare în București a scăzut, luni, sub 1 la mia de locuitori, și a ajuns la 0.94, potrivit informațiilor transmise de Grupul de Comunicare Strategică.

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *