George Simion a răbufnit: ‘Dacă sistemul subteran care conduce România îl lăsa din brațe, astăzi nu mai era premier’

 George Simion a răbufnit: ‘Dacă sistemul subteran care conduce România îl lăsa din brațe, astăzi nu mai era premier’

Copreședintele AUR George Simion a făcut acuzații dure la adresa premierului Florin Cîțu, sâmbătă, la Realitatea Plus.  Acesta susține că șeful Executivului mai este în funcție doar pentru că este susținut de ”sistemul subteran care conduce România”, cel care permite și ”mimarea democrației” de 30 de ani. ”La felul în care a fost condusă România, trebuie să fim radicali”, a explicat acesta.

Simion a precizat că partidul său va face tot ce poate pentru ca moțiunea de cenzură să ajungă la vot în Parlament și a invitat toți membrii celorlalte partide, care sunt ”dezgustați de ce se întâmplă”, să li se alăture.

Copreședintele AUR a subliniat că partidul său nu este extremist și antieuropean, dar că membrii lui sunt ”sătui de modul în care se mimează democrația de 30 de ani”.

”Omul ăsta nu trebuia să ajungă niciodată premier. Faptul că este obedient, șantajat, a fost implicat în tranzacții grave, asta l-a calificat pentru funcție, este vina întregului sistem care îl susține.

Dacă sistemul subteran care conduce România îl lăsa din brațe, astăzi nu mai era premier.
Nu suntem conduși după un joc democratic, regulile constituționale și dreptul nostru la moțiune au fost încălcate. Vor vedea toți românii, asta e ce ni se pregătește: cum devine acest om președintele celui mai vechi partid din România, PNL.

Îi așteptăm alături de noi pe toți liberalii care sunt dezgustați de ce se întâmplă, de cel care le este impus ca președinte, precum și pe cei din USR-PLUS care respectă credința și familia. Nu suntem antieuropeni, dar suntem sătui de felul în care se mimează democrația în ultimii 30 de ani.

Vom insista ca moțiunea să intre la vot. Vom face grevă parlamentară, vom protesta în instanță și în stradă, vom face tot de ține de noi, cu riscul de a ne eticheta unii extremiști.
La felul în care a fost condusă România în ultimii 30 de ani, trebuie să fim radicali”, a spus Simion.

Copreședintele AUR a precizat că, în actualul context politic, varianta cea mai bună ar fi alegerile anticipate, dar a spus că nu crede că se va ajunge acolo.

”Alegerile anticipate nu știu dacă sunt dorite de PSD. Cred că nimeni în afară de clanurile din jurul lui Cîțu nu își dorește să ajungă la guvernare. În mod clar noi, ca partid tânăr, nu putem genera niște soluții pentru următorii ani, nu avem reprezentarea necesară la nivel parlamentar.

Sunt ipocriți, nu cred că vor ajunge la alegeri anticipate.  Noi vom respinge toate variantele de premieri păpușați.  Cîțu este nociv. Nu are susținere. Acești oameni care s-au răzgândit să susțină alt candidat de pe-o zi pe alta e clar că sunt constrânși, li s-au făcut promisiuni cu bani publici, au fost amenințați cu dosare la DNA”, a mai spus Simion, informează realitatea.net

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *