Gheorghe Piperea, reacție-fulger! ‘Arafat e mici fărâme. Statuia sa falsă e demolată’

După ce Înalta Curte de Casație și Justiție a decis că toate toate hotărârile luate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, care nu au fost publicate în Monitorul Oficial, sunt nule, avocatul Gheorghe Piperea lansează un atac ur la adresa șefului DSU, Raed Arafat.

Piperea scrie, pe Facebook, că instanța de la vârful sistemului nostur judiciar a decis că nicio hotărâre a CNSU, care nu a fost publicată în Monitorul Oficial, nu există legal.

Astfel, spune Piperea, „statuia falsă a lui Aradat e demolată în acest moment”.

Analizați cu atenție ce spune Elena Radu.

Arafat e mici fărâme în acest moment. Statuia sa falsă e demolată și făcută așchii și cioburi.

Imbecilii de la putere care zic că ce mare chestie îi că actele normative cu asemenea impact socio-psihologico-economice nu sunt publicate în M.Of. și că legea poate fi ocolită dacă “interesele” o cer să plece la Athos, poate sunt primiți pentru penitențe pe următorii 30 de ani, ca să nu intre la bulău.

Instanța de la vârful sistemului nostru judiciar spune că nicio hotărâre a CNSU care nu a fost publicată în M.Of. nu există legal, iar instrumentul lui Arafat de joacă cu destinul nostru, CNSU nu poate interveni în niciun proces, pentru că nu are existență legală!”, spune Gheorghe Piperea.

Vezi și Decizie definitivă a Înaltei Curți! Toate hotărârile luate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, care nu au fost publicate în Monitorul Oficial, sunt nule!

ICCJ a anulat Hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr. 9/2021, care nu a fost publicată în Monitorul Oficial. Decizia este definitivă.

Astfel, explică avocatul Elena Radu, toate hotărârile CNSU nepublicate în Monitorul Oficial nu au intrat în vigoare și nu au fost apte să producă consecinte juridice.

Mai mult, Guvernul va trebui să dea „un HG de organizare si functionare a CNSU, iar cetatenii vor putea si ei sa cunoasca cine este CNSU, unde are sediul, din cine este compus, cum se iau deciziile”.

ICCJ prin sentinta nr. 3479/09.06.2021 a dispus:
Admite recursul declarat de RADU ELENA împotriva sentinţei civile nr. 814 din 25 mai 2021, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a IX-a contencios administrativ şi fiscal. Casează sentinţa recurată şi, în rejudecare: Respinge, ca inadmisibilă, cererea de intervenţie accesorie formulată de intervenientul DEPARTAMENTUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Admite cererea formulată de reclamanta RADU ELENA, în contradictoriu cu pârâtul COMITETUL NAŢIONAL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ . Anulează Hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr. 9/2021. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei, conform art. 402 din Codul de procedură civilă, astăzi 9 iunie 2021. Prezenta hotărâre se publică în Monitorul Oficial al României, în 24 de ore de la pronunțare.

Din considerentele acestei decizii reies următoarele aspecte:

1. recursul a fost admis pentru că hotărârea CNSU nr. 9/2021 trebuia publicata in Monitorul Oficial pentru ca ea să intre on vigoare și să producă în mod legal efecte juridice;
Consecinte: Toate hotararile CNSU nepublicate in Monitorul Oficial nu au intrat in vigoare si nu au fost apte sa produca consecinte juridice.

2. DSU nu justifica niciun interes pentru a participa in nume propriu in calitate de intervenient in dosarele in care parat este CNSU.
Consecinte: DSU nu mai poate sa faca cereri de interventie accesorie in favoarea CNSU (in care acesta din urma este parte).

Drept urmare, cum CNSU figureaza numai in OUG nr. 21/2004 (si pare fantoma, neavand nici macar un sediu), Guvernul trebuie sa dea un HG de organizare si functionare a CNSU, iar cetatenii vor putea si ei sa cunoasca cine este CNSU, unde are sediul, din cine este compus, cum se iau deciziile.”, explică Elena Radu.

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *