Connect with us

Iarna se instalează în România. Meteorologii anunță o răcire bruscă a temperaturii, lapoviță și ninsoare inclusiv în Capitală

Diverse

Iarna se instalează în România. Meteorologii anunță o răcire bruscă a temperaturii, lapoviță și ninsoare inclusiv în Capitală

Vremea se va răci puternic și vom avea parte de ninsori și viscol, a anunțat luni, la Antena 3, directoarea ANM Elena Mateescu.

„Cele mai coborâte valori de temperaturi la acest moment în regiunile extracarpatice, vorbim de partea de sud, sud-est, est a țării. De altfel, în Moldova, la această oră sunt valori sub 0 grade, minus 3 grade, chiar și în Capitală doar 1-2 grade în timp ce în regiunile intracarpatice vorbim încă de temperaturi ce caracterizează o vreme mai caldă anume 13- 14-15 grade.

Însă de la o zi la alta, răcirea se va resimți în cea mai mare parte a țării. Vorbim de temperaturi care să se apropie de normalul termic al perioadei din calendar. La nivelul maximelor nu vor mai depăși 5-6 grade Celsius, în timp ce nopțile și ele vor fi caracterizate de minime preponderent negative, posibil cele mai coborâte sub -10 grade în zonele depresionare, până la cel mult -1 grad în zona litoralului, inclusiv în Capitală spre -2 grade.

De la mijlocul săptămânii precipitațiile, la început sub formă de ploaie și lapoviță, se vor transforma în ninsori. Este posibil, spre sfârșitul săptămânii lapovița și Capitală să se transforme, în funcție de pragul termic până la care vor coborî valorile de temperaturi, să vorbim și în Capitală de ninsori, nu numai în zona montană, pentru că la munte acestea vor continua.

Vorbim și de intensificări asociate ale vântului, cu viteze mai mari de 60-70 de kilometri pe oră determinând viscol și în același timp, spulberarea stratului de zăpadă”, a declarat Elena Mateescu.

Click să comentezi

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Mai multe in Diverse

To Top