Connect with us

Îngroapă securea războiului? Azerbaidjanul invită Armenia la negocieri de pace

Diverse

Îngroapă securea războiului? Azerbaidjanul invită Armenia la negocieri de pace

Ministerul de Externe al Azerbaidjanului a invitat, marți, Armenia să ia parte la discuții de pace, despre care a arătat că ar putea avea loc la granița dintre cele două țări sau într-o altă zonă, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

Potrivit sursei citate, partea azeră a îndemnat Armenia „să evite noi întârzieri inutile” și să reia negocierile.

„Responsabilitatea pentru continuarea procesului de pace, inclusiv alegerea unui loc de desfășurare acceptabil pentru ambele părți sau decizia de a se întâlni la frontiera de stat, aparține celor două țări”, a declarat ministerul.

Anterior, un consilier de politică externă al președintelui azer, Ilham Aliyev, a declarat că discuțiile ar trebui să aibă loc fără a fi nevoie de medierea occidentală.

În trecut, Uniunea Europeană și Statele Unite au încercat – fără succes însă – să convingă cele două părți să ajungă la un acord de pace.

După trei decenii de dispute de la prăbușirea Uniunii Sovietice, Azerbaidjanul se află într-o poziție importantă, susțin autoritățile de la Baku, pentru a asigura o înțelegere avantajoasă după ce a recucerit în septembrie regiunea Karabah, unde etnicii armeni s-au bucurat de independență de facto de la separarea lor la începutul anilor 1990.

Continuă să citești
S-ar putea să-ți placă și...
Click să comentezi

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Mai multe in Diverse

To Top