Intrarea în restaurante, hoteluri sau mall-uri se va face doar cu dovada vaccinării? Andrei Baciu: ‘Sunt chestiuni importante pentru viața fiecăruia dintre noi’

Andrei Baciu, Secretar de Stat în Ministerul Sănătății și vicepreședinte CNCAV, a precizat că încă se dezbate posibilitatea de a stimula campania de vaccinare prin condiționarea accesului la anumite spații și servicii publice de dovada vaccinării, măsură care este introdusă deja în mai multe state europene.

Andrei Baciu a refuzat să ofere detalii, însă a precizat că măsura este discutată în coaliție și va fi prezentată în momentul în care există o decizie finală cu privire la acest subiect:

“Ține de etică și cum abordez eu o astfel de politici de sănătate publică și vedem că lucrurile variază de la o țară la alta, însă sunt profund dependente de caracteristicile culturale ale fiecărei societăți în parte și de felul cum ne raportăm la vaccinare în acest moment.

Sunt două tipuri mari de abordări: să stimuleze vaccinarea, sunt analize, se va lua o decizie la nivelul coaliției, la nivelul Guvernului. Sunt decizii importante, care ne afectează viața fiecăruia și nu am vrea să le comunicăm mai devreme față de momentul deciziei. Riscăm să venim cu informații parțiale.

Pe de cealaltă parte, chestiuni sociale dependente de statutul de persoană vaccinată sau nu, la fel sunt chestiuni importante pentru viața fiecăruia dintre noi și aș vrea să discutăm când avem o decizie finală, pentru a ne asigura că menținem seriozitatea și fermitatea unei decizii luate, comunicate”, a declarat secretarul de stat Andrei Baciu, conform b1tv.ro.

Vezi și:

Andrei Baciu arată cu degetul spre cei care călătoresc pentru apariția valului patru în România: ‘E vară, oamenii călătoresc foarte mult și te întâlnești cu oameni cu care nu te-ai întâlni în mod normal’

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *