Ioana Mihăilă îi menține pe poziții în minister pe oamenii Andreei Moldovan: ‘O mare parte din medici vor rămâne alături de noi’

 Ioana Mihăilă îi menține pe poziții în minister pe oamenii Andreei Moldovan: ‘O mare parte din medici vor rămâne alături de noi’

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, afirmă că oficialii Ministerului Sănătăţii nu au „atacat” campania de vaccinare, ea precizând că imunizarea populaţiei faţă de COVID-19 va fi una dintre priorităţile echipei de la minister. În ceea ce priveşte gestionarea crizei sanitare provocate de pandemie, noul ministru anunţă că se aşteaptă în continuare la sprijin de la medicii care au fost alături de fosta echipă de la minister.

„Nu a fost atacată vaccinarea de către colegii de la Ministerul Sănătăţii. Dar colegii noştri au militat permanent pentru transparentizarea activităţilor de vaccinare, lucru care şi pentru noi şi echipa care va veni va constitui o prioritate. În ceea ce priveşte reducerea cererii pentru vaccinare, cred că trebuie continuată comunicarea şi de către noi, şi de către presă, dar şi de către alţi actori relevanţi în domeniu. Cred că trebuie implicaţi şi medicii de familie pentru că sunt cel mai aproape de pacienţi, ca să începem să creştem dorinţa de vaccinare a populaţiei”, a afirmat ministrul Ioana Mihăilă, miercuri, în prima sa conferinţă de presă după depunerea jurământului ca ministru.

Mihăilă a precizat că problema acută a sistemului în gestionarea pandemiei este lipsa personalului în secţiile ATI, iar soluţia este „permiterea specialităţilor înrudite să trateze pacienţii COVID”.

„O mare parte din medicii care au ajutat-o pe doamna Moldovan vor rămâne alături de noi şi mă aştept ca, cu ajutorul lor şi cu suportul lor, să nu existe mari fracturi în cele două metode de a gestiona criza COVID”, a adăugat Mihăilă.

Noul ministru a precizat că, potrivit datelor din 20 aprilie, numărul de paturi de terapie intensivă din secţiile COVID era de 1.634.

„Acestea sunt paturile ATI dedicate COVID. În plus, mai există până la 4.000, paturi avizate în structurile spitalului, care sunt dedicate cazurilor de terapie intensivă de alte patologii. Cred că prin modificarea ordinului care direcţiona circuitele intraspitaliceşti şi pacienţii cu coronavirus s-a permis o flexibilizare a secţiilor din spitale (…) aşa că cred că, împreună cu managerii din spitale vom reuşi să ne flexibilizăm şi noi acţiunile aşa încât să ne adaptăm atât pentru pacienţii COVID cât şi pentru pacienţi cu alte patologii”, a mai declarat ministrul, conform cu news.ro

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *