Connect with us

Ion Ceban cere anularea taxei de la salubrizare: Mergem la Parlament

Diverse

Ion Ceban cere anularea taxei de la salubrizare: Mergem la Parlament

Primarul general, Ion Ceban, anunță că mâine, 26 iunie, va merge împreună cu mai mulți cetățeni la Parlament și vor depune un amendament privind anularea taxei de salubrizare pentru toată țara.

„Așteptăm ca toți cei 63 de deputați PAS să voteze propunerea de anulare a taxei de salubrizare în Parlament pentru toate localitățile, nu doar în Chișinău. Vă mulțumim și vă așteptăm mâine la Parlament”, a menționat Ion Ceban.

Consilierii PAS, în prag de alegeri locale, promit să anuleze taxa de salubrizare, care a ajuns la 120 de lei pe an în Capitală. Fracțiunea partidului de guvernare din forul municipal a cerut discuții adiționale pe aceste costuri la ședința CMC, care a început astăzi. La rândul său, primăria capitalei acuză PAS de populism și sabotaj „intenționat”. Și consilierii socialiști, care au votat pentru taxa de salubrizare de 10 lei lunar, au votat și pentru „informații adiționale” în ședința CMC.

Noua taxă pentru salubrizare pe care o vor achita locuitorii capitalei, în mărime de 10 lei lunar, se va achita o dată în an.

Nouă taxă pentru salubrizare urma să fie pusă în aplicare din 1 ianuarie 2021, însă termenul a fost amânat.Fiecare persoană fizică înscrisă la adresa declarată ca domiciliu va achita 10 lei lunar. Sunt scutite de taxă persoanele de vârstă pensionară, cele cu dizabilităţi şi copiii cu vârsta de până la 18 ani.

Click să comentezi

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Mai multe in Diverse

Publicitate Promo

Top 7 Zile

Publicitate Promo
To Top