Ion Cristoiu, despre demisia Mioarei Costin: ‘Premierul trebuie să plătească pentru ce s-a întâmplat, însă aici avem de-a face cu absența unei mașinării într-o Românie anesteziată’

 Ion Cristoiu, despre demisia Mioarei Costin: ‘Premierul trebuie să plătească pentru ce s-a întâmplat, însă aici avem de-a face cu absența unei mașinării într-o Românie anesteziată’

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că demisia Mioarei Costin, consiliera de stat a premierului Cîțu, este o jignire adusă opiniei publice deoarece aceasta trebuia demisă și apoi sesizat Parchetul pentru infracțiunea de abuz în serviciu.

Ion Cristoiu spune că demisia Mioarei Costin, după ce un document transmis de aceasta liderilor PNL arăta folosirea resurselor guvernamentale în interes de partid, a fost un compromis al premierului Cîțu.

“În mod normal, sunt două posibilități. El nu a știut și atunci imediat cum a apărut documentul în spațiul public trebuia să o demită, să însoțească această demitere de un comunicat în care să sancționeze gestul și să facă plângere penală la Parchet. Varianta cealaltă pe care o avea la dispoziție era să o apere până la capăt. Faptul că aseară a ajuns la un compromis prin faptul că i s-a spus ei de către premier să demisioneze și ea a demisionat, e cea mai mare jignire adusă chiar și opiniei publice. Ea nu are voie să demisioneze. Nu, sacrificarea ei înseamnă darea afară. Ea nu a fost dată afară. Ea și-a dat demisia. Premierul sigur că știa, este pupila lui”, a afirmat publicistul vineri, la emisiunea Gândurile lui Cristoiu, de la Aleph News.

Ion Cristoiu susține că demisia Mioarei Costin nu rezolvă nimic deoarece infracțiunea de abuz în serviciu rămâne.

„Premierul a lungit-o, sperând că scapă și rămâne în continuare lângă el și până la urmă s-a ajuns la acest lucru. Deci, plecarea ei nu rezolvă în niciun caz infracțiunea. Infracțiunea s-a comis. Dacă cineva crapă capul cuiva cu toporul nu înseamnă că recunoscând fapta nu a fost infracțiune. Premierul trebuie să plătească pentru ce s-a întîmplat, însă aici avem de-a face cu absența unei mașinării într-o Românie anesteziată”, a explicat publicistul.

Ion Cristoiu remarcă lipsa de reacție a conducerii PNL, inclusiv a grupării reformiste din partid, care ar fi trebuit să se reunească și să discute scandalul generat de documentul emis de consiliera premierului Cîțu.

“Nu el este principalul responsabil.(…) Ludovic Orban este șeful partidului și șeful lui Cîțu. Ludovic Orban a ales și el o strategie de miș-maș. L-a criticat. Dl. Orban nu este nici jurnalist, nici lider al Opoziției. Trebuia să convoace Biroul Permanent Național și să-l pună în discuție pe Cîțu. Nu a făcut-o pentru că și el are pupile și pentru că nu are curaj. Primul care trebuia să reacționeze era președintele României. Pentru că avem de-a face în interiorul guvernului lui cu un abuz în serviciu. Nu a reacționaat. În al doilea rând, Ludovic Orban nu a făcut nimic, a bălmăjit-o. În al treilea rând, gruparea acea reformistă a celebrului Rareș Bogdan și Alinei Gorghiu. M-au înnebunit până acum că aduc un suflu nou. Păi care suflu nou că ceea ce a făcut Florin Cîțu e o chestie pe care o știm de 30 de ani. Nu trebuia să reacționeze Rareș Bogdan, Alina Gorghiu?”, s-a întrebat publicistul.

În opinia sa, ceea ce s-a întâmplat în cazul documentului distribuit de Mioara Costin, cu antetul Guvernului, prin care se stabilea cine să meargă la televiziuni și să livreze informații despre gruparea Orban, în contextul competiției pentru șefia PNL, arată mijloacele murdare prin care se poartă această bătălie.

“De ce cazul este foarte grav? Acest document este de o mizerie absolută (…) În cazul de față, documentul arată mijloace murdare de campanie în interiorul PNL. Dincolo de faptul că era ilegală, erau mijloace murdare de manipulare a presei. Spui tu, consilieră de stat, dacă aflăm niște lucruri, le dăm la presă. Nu, presa le descoperă. Ăla e un mijloc murdar. Felul românesc în care s-a rezolvat acest scandal arată că nu s-a schimbat nimic, vorbește despre o stare de spirit în România. Acest lucru, la un asemenea nivel, este un Watergate”, a conchis Ion Cristoiu, conform alephnews.ro

Citește și:

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *