Ion Cristoiu: ‘USR PLUS devine pe zi ce trece un partid vechi. S-a simțit întâi în compromisul făcut în chestiunea Vlad Voiculescu’

 Ion Cristoiu: ‘USR PLUS devine pe zi ce trece un partid vechi. S-a simțit întâi în compromisul făcut în chestiunea Vlad Voiculescu’

Jurnalistul și publicistul Ion Cristoiu afirmă că ”Trecerea de la talibanism la pragmatism s-a simțit întâi în compromisul făcut de USRPLUS în chestiunea Vlad Voiculescu. Rămânerea la Guvernare a fost cerută de electoratul pragmatic”.

”Bugetul sectorului 5 pe 2021 a fost votat cu entuziasm și de consilierii USRPLUS.
În sine, această informație n-are nici o notă – fie ea cît de pricăjită – prin care să devină știre.
Dacă adăugăm informației de mai sus că primarul Sectorului 5 e Cristian Popescu Piedone, candidat la locale din partea PPU-SL, și că pentru trecerea Bugetului nu era necesar votul USRPLUS, avem deja o știre.

Miercuri, 5 mai 2021, la emisiunea sa de la Evenimentul zilei, Robert Turcescu a făcut din știre un Breaking news.
Pentru asta, el a reamintit telespectatorilor că primarul Sectorului 5 a fost dușmanul de moarte al USRPLUS pentru ceea ce de altfel și PNL a considerat a fi responsabilitatea lui Cristian Popescu Piedone, pe vremea cînd era primar la Sectorul 4, în producerea tragediei de la Colectiv.

Tragedia de la Colectiv e unul dintre acele evenimente tragice din viața unei societăți din care, de regulă, politicienii mulg capital electoral.
Tragedia de la Colectiv a fost folosită ca agent electoral din 2015 pînă acum mai ales de USRPLUS.

Cristian Popescu Piedone a fost trimis în judecată de DNA sub acuzația de abuz în serviciu în ce privește eliberarea autorizațiilor de funcționare pentru Clubul Colectiv.
În 2019, prima instanță l-a condamnat la 8 ani și 6 luni de închisoare.
În 27 septembrie 2020, Cristian Popescu Piedone a cîștigat alegerile din sectorul 5, candidînd în numele PPU-SL.
Pe 30 septembrie 2020, el a avut un nou termen la recursul de la Curtea de Apel.
Cu acest prilej, USR București a postat pe pagina sa oficială următorul text:

„Cristian Popescu Piedone – politicianul care refuză să rămînă în decență!

Cristian Popescu Piedone, noul primar al Sectorului 5 în urma rezultatelor votului de duminică, a avut astăzi, la Curtea de Apel București, un nou termen în dosarul «Colectiv».

În primă instanță, în 2019, Piedone a fost condamnat la 8 ani și 6 luni de închisoare, cu executare, pentru săvîrșirea infracțiunii de abuz în serviciu în ceea ce privește eliberarea autorizațiilor de funcționare pentru clubul Colectiv.

De altfel, în urma incendiului de la Colectiv, Piedone demisionase din funcția de Primar al Sectorului 4, pe care o ocupase din 2008 pînă în 2015.”

Plecînd de la acest text, dar și de la reacțiile unor talibani USPLUS, Robert Turcescu a considerat că votul dat lui Piedone de consilierii USRPLUS merită tratamentul de Breaking news.
Prin urmare, invitîndu-mă pe mine să comentez evenimentul, Robert Turcescu m-a întrebat dacă URSPLUS nu va pierde capitol electoral din această bunăvoință față de pînă mai ieri Căpcăunul Cristian Popescu Piedone.

Am răspuns cam așa:
Putem vorbi de o pierdere de capital la electoratul taliban al USRPLUS, care se mai înverșunează încă să creadă că politica înseamnă consecvență cu principiile. Pentru asta, cazul de la sectorul 5 ar trebui să ajungă la cunoștința electoratului din întreaga țară. Nu cred c-a ajuns sau că va ajunge cîtă vreme presa n-a făcut caz din acest caz.

USRPLUS a ajuns la putere. Și ca toate partidele ajunse la Putere suferă o schimbare de raport între electoratul taliban, tipic partidelor de Opoziție, și electoratul pragmatic, tipic partidelor ajunse la putere. Cînd ajungi la putere electoratul e mai puțin preocupat de respectarea principiilor și mai mult de ce faci practic pentru el.

Consilierii USRPLUS au votat bugetul în schimbul acceptării unor amendamente de către majoritatea controlată de primar. Pentru electoratul taliban a fost o trădare. Pentru electoratul pragmatic a fost o necesitate. În numele electoratului pragmatic, mult mai mare decît cel taliban în cazul unui partid ajuns la putere, au acționat consilierii USRPLUS pe București cînd i-au trîntit lui Nicușor Dan Bugetul. Devenit fără s-o știe PNL-ist, Nicușor Dan a neglijat cererile USRPLUS în privința fripturii care e Bugetul Capitalei.

Trecerea de la talibanism la pragmatism s-a simțit întîi în compromisul făcut de USRPLUS în chestiunea Vlad Voiculescu. Rămînerea la Guvernare a fost cerută de electoratul pragmatic.
Au urmat concesiile lui Stelian Ion în chestiunea Legilor justiției, refuzul conducerii USRPLUS de a soma PNL în chestiunea penalilor de la Iași, astfel încît Cosette Chichirău a rămas cu buzele umflate.

Alte și alte concesii dezvăluie că USRPLUS devine pe zi ce trece un partid tot mai pragmatic.
Și cum partidele vechi s-au definit prin justificarea compromisurilor în numele pragmatismului, USRPLUS devine pe zi ce trece un partid vechi.
Spre deosebire de vin, asta nu-l face mai bun”, conform cristoiublog.ro.

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *