Connect with us

Ionuţ Stroe (PNL): Instituţiile publice din România nu vor mai solicita contribuabililor dosare cu şină

Diverse

Ionuţ Stroe (PNL): Instituţiile publice din România nu vor mai solicita contribuabililor dosare cu şină

Purtătorul de cuvânt al PNL, deputatul Ionuţ Stroe afirmă că instituţiile publice din România nu vor mai solicita contribuabililor dosare cu şină sau orice alte obiecte de papetărie pentru furnizarea unui serviciu public şi vor fi obligate să ofere metode alternative de plată, precum plata cu cardul sau online. Legea pentru simplificarea procedurilor administraţiei publice, iniţiată de deputaţi ai PNL, a fost votată de Camera Deputaţilor, ca for decizional şi va intra în vigoare în 180 de zile.

”Instituţiile publice din România nu vor mai solicita contribuabililor dosare cu şină sau orice alte obiecte de papetărie pentru furnizarea unui serviciu public şi vor fi obligate să ofere metode alternative de plată, precum plata cu cardul sau online. Potrivit aceleiaşi noi legi iniţiate de deputaţi ai PNL, cetăţenii nu vor mai fi obligaţi să furnizeze copii legalizate ale actelor, acestea urmând să fie atestate ca fiind conforme de către funcţionar”, afirmă deputatul PNL pe Facebook.

Potrivit lui Ionuţ Stroe, ”instituţiile publice vor pune gratuit la dispoziţia cetăţenilor formularele tipizate, atât în format fizic, cât şi electronic şi vor fi obligate să accepte documentele care au fost semnate electronic. Totodată, instituţiile care solicită copii pe hârtie vor achita costurile fotocopierii acestora”.

În plus, comunicarea cu cetăţenii prin mijloace electronice, acolo unde se poate, va înlocui mersul la ghişeu”, mai spune el.

Legea pentru simplificarea procedurilor administraţiei publice, iniţiată de deputaţi ai PNL, a fost votată de Camera Deputaţilor, ca for decizional şi va intra în vigoare în 180 de zile, precizează liberalul.

Click să comentezi

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Mai multe in Diverse

To Top