JO 2020 | AUR olimpic pentru România! Cursă de excepție pentru Simona Radiș și Ancuța Bodnar

Din articol

România a obținut a doua medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo!

Canotajul aduce întâia prezență pe cea mai înaltă treaptă a podiumului pentru România la Jocurile Olimpice de la Tokyo! Sportul care ne-a adus atâtea satisfacții în istoria balului celor cinci cercuri punctează din nou, iar vorbele Elisabetei Lipă, șefa FRC, sunt confirmate. 

România a cucerit prima medalie de aur la Tokyo după ce în această dimineață,  Ancuța Bodnar (22 de ani) și Simona Radiș (22 de ani) au încheiat primele, în urma unei curse entuziasmante, dominată de la început până la final, proba de dublu vâsle. 

Ambarcațiunea tricoloră, principală favorită, a terminat cei 2.000 de metri cu timpul de 6:41,03, confirmându-și statutul de favorită într-o cursă de anduranță. 

Bodnar și Radiș au fost urmate de Noua Zeelandă (6:44,82) și de barca Olandei (6:45,73). 

Dominație tricoloră pe 2.000 m! AUR pentru Radiș și Bodnar după ce au condus toată cursa! 

UPDATE La 1.500 m, sportivele în vârstă de 22 de ani ridică strocul și își măresc avansul, trecând înainte cu 500 m de final în 3:19,94. Fetele noastre sprintează penrtru aur, având un avans consistent care le permite să viseze pentru medalia supremă!

UPDATE Tricolerele au strocul cel mai ridicat și se detașează la 1.000 m, cu 3:19,94, urmărite de Noua Zeelandă. Simona și Ancuța, duble campioane europene și vicecampioane mondiale își măresc avansul și trec primele și la 1.500 m!

UPDATE 3:18 A început finala la dublu vâsle! Simona Radiș și Ancuța Bodnar conduc după 500 m, cu timpul de 1:39,52

Delegația României are șansa de a cuceri alte medalii la Tokyo după ce Ana Maria Popescu a urcat pe treapta a doua a podiumului în proba de spadă. 

Simona Radiș și Ancuța Bodnar, componentele echipajului de dublu vâsle, pornesc favorite în finala care va începe de la ora 3:18, LIVE TEXT pe www.sport.ro, în direct pe Eurosport și TVR.

Radiș și Bodnar au promovat în ultimul act cu cel mai bun timp, 7:04,31, obținut în semifinala câștigată categoric în urmă cu două zile, la patru secunde avans față de următoarea clasată, Noua Zeelandă. 

De la 4:10, echipajul masculin tricolor de 4 rame fără cârmaci va lua startul în finală. Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu și Cosmin Pascari au ajuns în finală după ce au trecut prin recalificări.

Claudia Nechita a învins-o cu 5-0 pe somaleza Ramla Said Ahmed Ali, la categoria 54-57 kilograme, și va boxa azi, ora 11:15, cu Sena Irie, reprezentanta țării gazdă. 

Dacă va trece de sferturile de finală, eleva lui Adrian Lăcătușu își va asiura medalia de bronz, întrucât în nobila artă, la Jocurile Olimpice, nu se dispută și finala mică. 

Nechita ar putea deveni astfel prima medaliată la JO a boxului feminin românesc. În urmă cu nouă ani, la Londra, ediția la care a fost introdus boxul, România a avut o reprezentantă, pe Mihaela Cijevschi, soția și eleva antrenorului Adrian Lăcătușu. 

 

Program români | Miercuri, 28 iulie 

2:20 CANOTAJ, dublu vâsle masculin, finala B: Ioan Prundeanu, Marian Florian Enache (dublu vâsle masculin) 

2:30 CANOTAJ, patru rame fără cârmaci feminin, finala B: Mădălina Hegheş, Roxana Iuliana Anghel, Elena Logofătu, Cristina Georgiana Popescu 

3:18 CANOTAJ, dublu vâsle feminin, finala: Ancuţa Bodnar, Simon Radiş 

4:10 CANOTAJ, patru rame fără cârmaci, finala: MihăiţăvȚigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu, Cosmin Pascari 

5:50 CANOTAJ, dublu vâsle categorie ușoară feminin, semifinale: Ionela Cozmiuc, Gianina EBeleagă 

6:00 CANOTAJ, dublu rame masculin, semifinală: Marius Vasile Cozmiuc, Ciprian Tudosă 

6:30 CANOTAJ, dublu rame feminin, semifinale: Iuliana Buhuş, Adriana Ailincăi

6:40 CANOTAJ, 8+1, recalificări: Maria Rusu, Viviana Bejinariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereş, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu, Daniela Druncea (opt rame cu cârmaci feminin) RECALIFICĂRI

6:50 CANOTAJ, 8+1, recalificări: Alexandru Petrişor Chioseaua, Florin Sorin Lehaci, Constantin Radu, Sergiu Vasile Bejan, Vlad Dragoş Aicoboae, Constantin Adam, Florin Nicolae Arteni Fîntînariu, Ciprian Huc, Adrian Petre Munteanu (opt rame cu cârmaci masculin) 

4:30 NATAȚIE, 100 m liber, semifinale: David Popovici 

11:30 FOTBAL, Grupa B: România – Noua Zeelandă

13:07 NATAȚIE, 100 m liber: Bianca Andreea Costea

13:21 NATAȚIE, 200 m spate, serii: Robert Glinţă 

10:39 TIR CU ARCUL Mădălina Amăistroaie – Long Xiaoqing (China) 

11:15 BOX Sferturi de finală Claudia Nechita – Sena Irie (Japonia) (sferturi de finală)

Pe acceași temă