Connect with us

Joe Biden amenință Iranul că Statele Unite ‘vor acţiona în forţă’ în Siria

Diverse

Joe Biden amenință Iranul că Statele Unite ‘vor acţiona în forţă’ în Siria

Preşedintele american Joe Biden a avertizat Iranul că Statele Unite vor „acţiona în forţă” pentru a-i proteja pe americani, după ce armata americană a lansat atacuri aeriene împotriva forţelor susţinute de Iran, ca replică pentru un atac din Siria, conform The Guardian, scrie Mediafax.

  • „Nu faceţi greşeli: Statele Unite nu vor un conflict cu Iranul, dar aşteptaţi-vă să acţionăm în forţă pentru a ne proteja poporul”, a spus Biden reporterilor în timpul unei vizite în Canada.

Paisprezece combatanţi pro-iranieni au fost ucişi în atacuri aeriene americane efectuate în noaptea de joi spre vineri în estul Siriei, ca ripostă faţă de un atac cu dronă în care a fost ucis un american, iar alţi şase au fost răniţi, relatează AFP, conform news.ro.

Violenţele ar putea agrava şi mai mult relaţiile deja tensionate dintre Washington şi Teheran, deoarece încercările de a revigora un acord nuclear din 2015 dintre Iran şi marile puteri au stagnat, iar dronele iraniene sunt folosite de Rusia împotriva Ucrainei.

Presa TV de stat a Iranului a declarat că niciun iranian nu a fost ucis şi a citat surse locale care spun că ţinta nu era un post militar aliniat cu Iranul, ci că au fost lovite un centru de dezvoltare rurală şi un centru pentru cereale din apropierea unui aeroport militar.

Click să comentezi

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Mai multe in Diverse

Publicitate Promo

Top 7 Zile

Publicitate Promo
To Top