Connect with us

Josep Borrell face dezvăluiri nedorite de pe front: ‘Este cea mai urgentă problemă. Rezultatul războiului este în pericol’

Diverse

Josep Borrell face dezvăluiri nedorite de pe front: ‘Este cea mai urgentă problemă. Rezultatul războiului este în pericol’

Uniunea Europeană trebuie să se asigure că Ucraina are suficientă muniție pentru a lupta în continuare împotriva invaziei ruse, a declarat luni șeful diplomației europene.

„Este cea mai urgentă problemă. Dacă eșuăm în acest sens, rezultatul războiului este în pericol”, a declarat Josep Borrell la Bruxelles înaintea unei întâlniri cu miniștrii de Externe din țările UE. „Artileria rusă trage aproximativ 50.000 de focuri pe zi, iar Ucraina trebuie să fie la același nivel de capacitate. Au tunuri, dar le lipsește muniția”, mai afirmă Borrell, potrivit Rador.

Între timp, China încearcă o mediere a războiului

Cel mai important diplomat chinez, Wang Yi, a sosit la Moscova pentru discuții privind un posibil plan de pace pentru Ucraina, relatează ziarul Kommersant, citat de Reuters. „Scopul principal al călătoriei sale este de a spori rolul Beijingului în soluționarea problemei ucrainene”, a precizat Kommersant.

La Conferința anuală de securitate de la Munchen, Wang a acuzat Statele Unite că încalcă normele internaționale printr-un comportament „isteric”. Wang a reiterat un apel la dialog și a sugerat țărilor europene să „se gândească cu calm” la modul în care să pună capăt războiului. Wang a mai spus că există „unele forțe care se pare că nu doresc ca negocierile să aibă succes sau ca războiul să se încheie curând”, fără a preciza la cine se referea.

Click să comentezi

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Mai multe in Diverse

Publicitate Promo

Top 7 Zile

Publicitate Promo
To Top