Leader Team Broker vinde în exclusivitate în România Asigurarea de Răspundere Comercială Amazon. Cine este obligat să o încheie?

 Leader Team Broker vinde în exclusivitate în România Asigurarea de Răspundere Comercială Amazon. Cine este obligat să o încheie?

De la 1 septembrie, cei care vând produse prin intermediul platformei americane Amazon sunt obligați să încheie o poliță prin care asigură bunurile vândute. În România, asigurarea de răspundere comercială Amazon se poate încheia, exclusiv, la Leader Team Broker.

Leader Team Broker, jucător cheie pe piața locală a asigurărilor, a creat, în exclusivitate pentru România și Europa, asigurarea de răspundere comercială Amazon (commercial liability insurance – CGL), o poliță special concepută pentru companiile locale care vând produse prin intermediul platformei americane Amazon.

Asigurarea, creată împreună cu partenerii Leader Team de pe piața LLOYD’S (Londra), acoperă daune de până la 1 milion de dolari, provocate de produsele pe care sellerii le vând pe Amazon (general liability, product liability, commercial general liability etc.).

Cine trebuie să încheie asigurarea de răspundere comercială Amazon

Până la finalul lunii octombrie, companiile care vând produse prin intermediul platformei Amazon şi realizează lunar o cifră de afaceri care depășește 10.000 de dolari, au obligaţia să prezinte o asigurare de răspundere contractuală. Cei care nu încheie o astfel de poliță riscă să fie delistaţi de pe platforma de retail Amazon.

Gigantul american a luat decizia să solicite sellerilor o astfel de asigurare, după ce, în luna iulie, compania a fost trimisă în judecată de către Comisia pentru siguranţă a produselor de consum din SUA, în urma plângerilor tot mai frecvente din partea clienților care primeau produse defecte sau care puneau în pericol sănătatea cumpărătorilor, vândute de selleri prin intermediul platformei.

Ce acoperă Asigurarea de răspundere comercială Amazon

⦁ Asigurarea de răspundere Amazon acoperă limita de 1 milion de dolari pentru daune provocate de produsele pe care le vând sellerii pe Amazon (general liability, product liability, commercial general liability etc.);
⦁ Asigurarea oferită de Leader Team Broker are Rating A+ dat de S&P si AM Best (condiție impusă de Amazon);
⦁ Amazon poate fi trecut pe poliță ca asigurat adițional (“Amazon.com Services LLC and its affiliates and assignees”, as additional insured);
⦁ Polița de asigurare de la Leader Team Broker are acoperire oriunde în lume, inclusiv în SUA şi Canada;
⦁ Consultanţii Leader Team lucrează cu chestionare foarte uşor de completat, astfel încât o cotaţie de preț poate fi obținută în maximum 48 de ore;
⦁ Asigurarea Leader Team Broker este acceptată de Amazon.

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *