Lia Olguța Vasilescu rupe tăcerea: ‘Pilonul doi de pensii este cea mai mare țeapă pe care statul român a dat-o cetățenilor’

„Se insistă foarte mult în toate ieșirile publice și ale doamnei ministru ( n.r Raluca Turcan) și ale altor membri ai Guvernului că nu va mai fi sustenabil sistemul de pensii şi nu ai voie să spui așa ceva atâta timp cât statul gestionează sistemul de pensii. Că vor fi 6 milioane de pensionari și o vă spun că au mai fost 6 milioane de pensionari în 2000-2004 când au crescut pensiile la vremea respectivă și nu s-a prăbușit sistemul de pensii.

„Pilonul doi la sistemul de pensii este cea mai mare ţeapă”

Iar chestiunea asta că trebuie mers cu mulți bani către Pilonul 2, vă rog frumos să analizați datele de la ASF și cât va însemna pensia pe pilonul 2 pentru fiecare o român.

Eu vă spun că am făcut calculul. După 10 ani de contribuție în contul mediul a unui român 6000 de lei am împărțit la 6000 de lei la 10 ani apoi la 12 luni și ne-a rezultat o pensie de 10 euro de la Pilonul 2.

Nu este ce se spune că va veni Pilonul 2 și va salva pilonul 1 de pensii. Nu are nicio legătură. Asta este cea mai mare țeapă pe care statul român a dat-o propriilor cetățeni, pilonul 2 de Pensii.

„Eram ministru în guvern când m-am retras de la pilonul 2 de pensii”

Şi noi la un moment dat prin Ordonanța 114 am spus să devină opțional. Vrei la Pilonul 2? E foarte bine, du-te, dar să nu te oblige statul. Eu m-am retras, eram ministru în guvern când m-am retras de la Pilonul 2 de pensii tocmai pentru că știu că este o țeapă”, a spus Lia Olguţa Vasilescu, conform Antena3.ro.

Vezi și:

Lia Olguța Vasilescu trage un puternic semnal de alarmă cu privire la pensionarea la 70 de ani: ‘Nu poate nimeni să stea la muncă până moare’

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *