Connect with us

LIVE TEXT Război în Ucraina, 15 septembrie – Kievul ordonă evacuarea Hersonului

Diverse

LIVE TEXT Război în Ucraina, 15 septembrie – Kievul ordonă evacuarea Hersonului

Autoritățile ucrainene au emis o decizie de evacuare obligatorie a civililor din regiunea Herson, situată în sudul țării, care este parțial sub controlul forțelor ruse și este ținta frecventă a bombardamentelor. „Consiliul regional de apărare al Herson a hotărât să evacueze forțat familiile cu copii din localitățile care sunt constant sub tirul inamicului.”

STIRIPESURSE.RO vă prezintă mai jos, în format „live text”, principalele știri legate de războiul din Ucraina în timpul zilei de vineri 15 septembrie 2023, pe măsură ce apar.

UPDATE 15 septembrie, ora 01.40 – Un pilot a fost aproape să provoace un război între Rusia și NATO. Povestea unui episod mai puțin cunoscut, deasupra Mării Negre

BBC a făcut joi dezvăluiri despre un incident petrecut anul trecut și care putea duce la un război între NATO şi Rusia, conform news.ro.

Un pilot rus a încercat în urmă cu un an, în septembrie 2022, să doboare un avion de supraveghere al armatei britanice după ce a crezut că are permisiunea de a trage. Rusia a susţinut atunci că incidentul a fost cauzat de o „defecţiune tehnică”, iar Londra a acceptat public explicaţia rusă, dar acum, trei surse occidentale de rang înalt din domeniul apărării au declarat pentru BBC că interceptări ale comunicaţiilor ruseşti realizate chiar din avionul vizat de atac oferă o versiune cu totul diferită faţă de de cea oficială.

Continuarea aici

content-image

Continuă să citești
S-ar putea să-ți placă și...
Click să comentezi

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Mai multe in Diverse

Publicitate Promo

Top 7 Zile

Publicitate Promo
To Top