Lovitură pe piața muncii! Raluca Turcan spune că, în plină pandemie, companiile au crescut numărul angajaților, datorită Guvernului

 Lovitură pe piața muncii! Raluca Turcan spune că, în plină pandemie, companiile au crescut numărul angajaților, datorită Guvernului

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, afirmă că, în 2020, în plină pandemie, unele companii românești au crescut numărul angajaților.

„Lucrul acesta a fost posibil pentru că angajatorii au beneficiat de diverse forme de sprijin pentru a păstra locurile de muncă, în ciuda perioadei dificile și pentru că a existat, din partea Guvernului”, explică Raluca Turcan.

✅ Măsuri eficiente, destinate mediului economic pentru susținerea locurilor de muncă și a companiilor, pot fi identificate doar împreună cu beneficiarii. În cursul întâlnirii pe care am avut-o astăzi cu reprezentanții unora dintre marile companii din România, am stabilit să constituim grupuri comune de lucru pentru a elabora soluții legislative în domeniile digitalizării, debirocratizării, flexibilizării relațiilor de muncă și dialogului social.

Nu doar experiența relațiilor de muncă din pandemie, ci și preocuparea noastră comună pentru a crea locuri de muncă de calitate, pentru a asigura formarea continuă a forței de muncă și un nivel de salarizare corespunzător ne determină să urgentăm procesul de adaptare a legislației la realitatea de pe piața muncii.

➡️ Companiile cu care am discutat astăzi au în total aproximativ 55 000 de contracte de muncă active, iar unele dintre acestea au reușit chiar să crească numărul angajaților, în cursul anului trecut. Lucrul acesta a fost posibil pentru că angajatorii au beneficiat de diverse forme de sprijin pentru a păstra locurile de muncă, în ciuda perioadei dificile și pentru că a existat, din partea Guvernului, dorința permanentă de a îmbunătăți măsurile active adoptate, astfel încât ele să aibă efecte.

➡️ M-am bucurat sa aflu astăzi, direct de la beneficiari, că cele 7 miliarde de lei plătite pentru măsuri active au fost un sprijin esențial pentru angajați și au permis companiilor să își reia planurile de dezvoltare. Tocmai din dorința de a întări acest sprijin, consultările cu angajatorii vor continua în perioada următoare, la Ministerul Muncii.

Le mulțumesc reprezentanților companiilor din România pentru implicarea lor în acest efort comun de a dinamiza mediul economic și piața forței de muncă, atât prin măsurile adoptate la nivel de companie pentru a asigura sănătatea și locurile de muncă ale oamenilor, cât și prin deschiderea de a formula soluții de îmbunătățire a legislației.”, a spus șefa Muncii.

Vezi și Vasile Dîncu (PSD), pentru Bugetul.ro, despre posibilul referendum privind demiterea lui Clotilde Armand: ‘Există și alte probleme în București care ar putea să genereze un asemenea lucru’

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *