Ludovic Orban iese la rampă: ‘Cuvântul de bază în guvernarea noastră este investiție. Vrem să creștem constant investițiile în România’

 Ludovic Orban iese la rampă: ‘Cuvântul de bază în guvernarea noastră este investiție. Vrem să creștem constant investițiile în România’

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a anunțat că există un interes mare al investitorilor pentru România.

„Investiţiile publice constituie o bază pentru toate investiţiile private. România este într-un moment foarte bun, în care există un interes mare din partea investitorilor pentru ţara noastră şi noi trebuie să fim pregătiţi să asigurăm condiţii favorabile de investiţii pentru a permite practic o dezvoltare economică, o creştere a nivelului de viaţă”, a spus Ludovic Orban, într-o conferinţă de presă susţinută alături de miniştrii Lucian Bode şi Adrian Oros, dar şi de europarlamentarul PNL Daniel Buda, preşedintele PNL Cluj.

În context, Ludovic Orban a amintit de câteva proiecte importante care vor fi finanţate din PNRR.

„Am discutat în toate întâlnirile de proiecte importante pentru Cluj, pentru comunităţile locale. Am discutat de metrou, care este, din punctul meu de vedere, cel mai spectaculos proiect şi trebuie să ştiţi că este inclusă o finanţare importantă în Planul Naţional de Rezilienţă şi Recuperare pentru finanţarea proiectului de metrou din Cluj. Am discutat şi de alte proiecte importante, tot cu finanţare din PNRR; va exista un proiect extrem de important – modernizarea şi electrificarea tronsonului de cale ferată de la Cluj-Napoca la Episcopia Bihor. (…) Cuvântul de bază în guvernarea noastră este investiţie. Vrem să creştem constant investiţiile în România, atât investiţiile publice, cât şi investiţiile private”, a precizat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Ludovic Orban a efectuat vineri o vizită de lucru în judeţul Cluj. El a vizitat câteva obiective din Câmpia Turzii şi Turda şi a avut o întâlnire cu primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc. El a fost prezent la SC Berg Banat SRL din oraşul Câmpia Turzii şi a vizitat şantierul Sălii Polivalente din oraşul Turda.

Vineri dimineaţă, el a fost prezent, împreună cu ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, la Aeroportul Internaţional ”Avram Iancu” Cluj, cu ocazia prezentării noilor echipamente de securitate ale aeroportului, achiziţionate prin două proiecte finanţate din fonduri europene, conform agerpes.ro.

În cursul zilei de vineri mai are programate o vizită la fabrica de medicamente Terapia şi o întâlnire cu primarii PNL din judeţ.

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *