Medic: ‘Dacă am fi intrat și noi în lockdown, am fi ajuns azi la sub 2.000 de cazuri și am fi ajuns sub 1000 de cazuri de sărbători’

 Medic: ‘Dacă am fi intrat și noi în lockdown, am fi ajuns azi la sub 2.000 de cazuri și am fi ajuns sub 1000 de cazuri de sărbători’

Octavian Jurma, medic și cercetător, atrage atenția că România va atinge la începutul lunii decembrie un total de 500.000 de cazuri e COVID-19.

„La sfârșitul lunii octombrie, am ajuns la 240.000 de cazuri în total de când a început pandemia, iar într-o lună am dublat. Noi vom ajunge la 500.000 de cazuri în prima săptămână din decembrie, indiferent ce facem.

Întrebarea este ce să facem să nu intrăm în următoarea perioadă de dublare, care va fi, evident, de la 500.000 la un milion și nu cumva să ajungem acolo”, a declarat dr. Octavian Jurma.

Cercetător român: Dacă am fi intrat și noi în lockdown, am aveam sub 2.000 de cazuri

Omul de ştiinţă de la noi a dat exemplul unor ţări din Europa care au mers pe varianta lockdownului, pentru a scădea numărul de infectări zilnice cu SARS-CoV-2.

„Dacă am fi intrat și noi în lockdown, am fi ajuns azi la sub 2.000 de cazuri și am fi ajuns sub 1000 de cazuri de sărbători. Acest lucru este acum un vis frumos pe care nu îl mai putem atinge (…).

Franța este cel mai spectaculos exemplu, care a coborât de la numărul uriaș de cazuri pe care îl aveau, peste 50.000, acum au coborât sub 30.000, se îndreaptă spre 20.000 de cazuri, într-o perioadă foarte scurtă. Ei au cumulat un soft lockdown cu un lockdown mai agresiv”, a punctat medicul.

Totodată, specialistul a subliniat și faptul că oamenii nu au fost educați în privința carantinei, fapt care probabil i-ar fi determinat să accepte mai ușor o astfel de măsură.

Dr. Octavian Jurma: Următorul guvern va trebui să impună carantina generală

„E arătat cu degetul tratamentul cât e de rău, dar nu se prezintă beneficiile. Eu am întrebat pe pagina mea: ce preferați, carantină acum și să avem sărbători mai liniștite sau acum să stăm liniștiți și să fim în carantină de Crăciun?

Pentru că este inevitabil că următorul guvern nu are cum să meargă înainte. Este doar o pasare a răspunderii de la acest guvern la următorul. El va trebui să debuteze cu o carantină generală, nu are de ales.

(…) Dacă vrem să stăm puțin în carantină, trebuie să intrăm mai repede, așa cum a făcut Slovacia. Slovacia a luat aceste măsuri la 1000 de cazuri. E adevărat că populația ei nu este mare, dar în București sunt 1000 de cazuri, la o populație pe jumătate și nu se intră în carantină”, a explicat dr. Octavian Jurma, conform antena3.ro.

Citește și:

EXCLUSIV DNA: Dan Barna nu are calitatea de suspect sau inculpat în vreun dosar

Proiect de lege controversat: Cu cât ar urma să fie taxați din salariu angajații

Document intrat în posesia Bugetul.ro! Dovada că s-a solicitat și la Ministerul Economiei inventarierea personalului care vrea să se vaccineze

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *