Medicul Beatrice Mahler, despre sindromul ‘Long Covid’: ‘Nu se știe exact mecanismul. Se poate manifesta divers de la o persoană la alta’

 Medicul Beatrice Mahler, despre sindromul ‘Long Covid’: ‘Nu se știe exact mecanismul. Se poate manifesta divers de la o persoană la alta’

Medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București, a f[cut unele precizări despre forma de lungă durată a COVID-19, așa-zisa ”Long Covid”.

„Dacă vorbim de Covid, cred că suntem după un an și de când vorbim despre această boală, în momentul în care începem să descoperim ce lasă această boală în urmă și care sunt manifestările pe care le avem atunci când practic ne considerăm vindecați de Covid, și așa cum la început ne așteptam ca impactul și sechelele să fie predominant pulmonare, și într-adevăr ele există, nimeni nu le contestă, constatăm de la o lună, la alta, că sindromul „Long Covid”, practic, afectează mult mai multe organe.

Unul dintre ele este sistemul nervos. Nu se știe exact mecanismul. Se ridică ipoteza tot mai des de existența acestei forme cronice de infecție, dar este în acest moment, din informațiile pe care le am eu, doar o ipoteză, sau sunt mecanisme imune care intervin și practic au o reacție încrucișată anticorpii care se produc cu diverse structuri ale organismului, și avem acest sindrom post-viral lung, care se poate manifesta divers de la o persoană, la alta”, a declarat Beatrice Mahler, conform b1.ro.

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *