Mesaj de ultimă oră de la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț: În urma incendiului, zece pacienți care se aflau în stare critică și primeau îngrijiri în secția ATI și-au pierdut viața

 Mesaj de ultimă oră de la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț: În urma incendiului, zece pacienți care se aflau în stare critică și primeau îngrijiri în secția ATI și-au pierdut viața

Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț informează, duminică dimineața, că, în urma incendiului, au decedat 10 persoane.

Este vorba de șapte bărbați și trei femei cu vârsta cuprinsă între 67 și 86 de ani.

„Vă aducem la cunoștință ultimele informații legate de incendiul izbucnit sâmbătă seară în secția ATI din cadrul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Piatra Neamț.
În urma incendiului, zece pacienți care se aflau în stare critică și primeau îngrijiri în secția ATI și-au pierdut viața. Este vorba de șapte bărbați și trei femei cu vârsta cuprinsă între 67 și 86 de ani. Ceilalți șase pacienți, care se aflau în salonul alăturat celui care a fost afectat în totalitate de incendiu, au fost transferați sâmbătă noapte către Spitalul modular din Lețcani.

Medicul care a intervenit pentru a salva pacienții internați în secția afectată de incendiu și care a suferit răni urmează să fie transferat în această dimineață în Belgia, după ce aseară a primit îngrijiri la Spitalul Floreasca din București.

Conducerea SJU Piatra Neamț a luat toate măsurile pentru a asigura o continuitate a activității de salvare a vieților pacienților care necesită ventilație mecanică. Astfel, în cadrul UPU a fost amenajat un salon cu două paturi pentru ATI.

În același timp, s-au început demersurile pentru amenajarea, la etajul 3 al unității sanitare, a unui salon pentru ATI.

În cursul nopții, conducerea Spitalului a realizat o listă cu necesarul de materiale și echipamente, urmând ca aceasta să ajungă la Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției Neamț, astfel încât să fie găsite soluții rapide și bune pentru ca pacienții în stare critică să primească îngrijirile de care au nevoie în unitatea medicală județeană.”, informează SJU Piatra Neamț.

Vezi și

EXCLUSIV Avalanșă de asiatici pe piața muncii! Mii de oameni au sosit în România, pentru a umple golurile din industrie

Veste bună pentru mii de români! Voucherele de vacanță din 2019 și 2020 ar putea fi folosite până la finalul anului 2021

Paradisul bogaților la Primăria Cluj-Napoca. Emil Boc, leafă mai mare ca Ludovic Orban

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *