Connect with us

Michael Agassi, tatăl lui Andre Agassi, a decedat la 90 de ani: bdquo;M-a făcut să urăsc tenisul din tot sufletul!

Sport

Michael Agassi, tatăl lui Andre Agassi, a decedat la 90 de ani: bdquo;M-a făcut să urăsc tenisul din tot sufletul!

Marcu Czentye

Data publicarii: Joi 30 Septembrie 2021, 14:05

Data actualizarii: Joi 30 Septembrie 2021, 14:24

Tatăl marelui jucător Andre și omul care l-a împins pe fiul său către cele mai mari succese pe scena tenisului mondial, Mike Agassi a decedat la vârsta de 90 de ani, în Las Vegas.

Fost muncitor într-un cazino, dar și boxer în tinerețe, Mike Agassi este recunoscut în cartea Open, autobiografia fiului său drept inamicul care l-a făcut deopotrivă să devină atât de bun la tenis, dar și să urască acest sport.

  • Tatăl lui Andre Agassi, Michael a decedat la 90 de ani: „Am urât tenisul cu toată ființa mea din cauza tatălui meu!”

Vizionar, Michael Agassi a achiziționat un lansator de mingi de tenis, pe care Andre l-a intitulat „Dragonul” și în fața căruia Andre Agassi trebuia să lovească minimum 5.000 de mingi, zilnic. 

Michael Agassi îl obliga pe Andre, fiul său, să lovească minimum 5.000 de mingi în fiecare zi


„Tatăl meu mă urmărea în fiecare zi prin casă cu racheta, dar ceva în instinctul meu, în mușchii nevăzuți nu mă lăsau să joc. Urăsc tenisul, îl urăsc cu toată ființa mea, dar continui să joc, să lovesc mingi în fiecare dimineață, în fiecare după-amiază, pentru că nu am de ales. Indiferent cât de mult vreau să mă opresc, nu mă opresc. Contradciția aceasta dintre ce vreau să fac și ce fac, de fapt, e esența vieții mele. 

Tata a făcut intenționat ca dragonul să pară de speriat. L-a setat la o înălțime serioasă, iar eu, care sunt mic pentru vârsta mea, par micuț, mă simt infim. Fără speranță. 

Tatăl meu striga orice de două ori, poate chiar de trei sau zece. Mai tare, lovește mai tare! Dar care e folosul? Indiferent cât de rapid, cât de puternic lovesc o minge, ea vine înapoi la mine. Fiecare minge pe care o trimit se alătură celorlalte mii de mingi de pe teren. Toate se învârt spre mine, creând valuri. Nu am niciun loc să mă întorc, să calc, să mă mișc fără să calc pe vreo minge – și, totuși, când calc pe vreuna, tatăl meu nu suportă asta. Calcă pe una dintre mingile de tenis ale tatălui meu și o să urle la tine ca și cum i-ai fi călcat pe cap,” scrie Andre Agassi în „Open”. 

De opt ori campion în turneele de mare șlem și de două ori câștigător al Openului American, Andre Agassi nu ar fi reușit aceste performanțe fără tatăl său, deși între cei doi s-a clădit, pe fondul carierei lui Andre în tenis o relație în care iubirea se combină armonios cu ura.

Continuă să citești
S-ar putea să-ți placă și...

Mai multe in Sport

Publicitate Promo

Top 7 Zile

Publicitate Promo
To Top