Connect with us

Ministerul britanic al Apărării: Paramilitarizarea Rusiei s-a accentuat în peninsula Crimeea

Diverse

Ministerul britanic al Apărării: Paramilitarizarea Rusiei s-a accentuat în peninsula Crimeea

În ultimii cel puţin 20 de ani, Rusia a înregistrat o proliferare a grupurilor paramilitare provenite din forţele sale armate regulate, iar tendinţa se accelerează, potrivit Ministerului Apărării al Regatului Unit, informează vineri dpa, conform Agerpres.

„Această ‘paramilitarizare’ s-a accelerat în mod dramatic de la declanşarea invaziei ruse în Ucraina şi este una semnificativă în special în Peninsula Crimeea”, se arată în cea mai recentă analiză a ministerului britanic.

„Liderul Crimeei ocupate de Rusia, Serghei Aksionov, a jucat un rol esenţial în formarea câtorva unităţi locale, care clamează adesea afilierea cu tradiţia kazacilor”, a mai subliniat ministerul de la Londra, cu referire la comunităţile ce obişnuiau să se stabilească pe teritoriul Ucrainei actuale, alături de alte locuri.

„Majoritatea au un fel de statut semi-oficial, ca unităţi de rezervă ale armatei regulate. Aksionov este probabil dornic să-şi lustruiască acreditările patriotice recrutând combatanţi, însă în acelaşi timp el este probabil îngrijorat de abilitatea armatei regulate de a apăra peninsula”, mai notează Ministerul Apărării britanic.

Potrivit ministerului britanic, principalul element al garnizoanei Rusiei „este în prezent desfăşurat majoritar în afara peninsulei (Crimeea) şi a înregistrat pierderi grele”.

Click să comentezi

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Mai multe in Diverse

Publicitate Promo

Top 7 Zile

Publicitate Promo
To Top