Connect with us

Ministrul Sorin Cîmpeanu: 35% dintre clădirile școlare nu au autorizație de securitate la incendiu

Economic

Ministrul Sorin Cîmpeanu: 35% dintre clădirile școlare nu au autorizație de securitate la incendiu

Ministrul Educaţiei Naţionale, Sorin Cîmpeanu, afirmă că 15% dintre cele peste 26.000 de clădiri în care funcţionează unităţi de învăţământ, cămine şcolare, cantine şi săli de sport ale şcolilor nu deţin autorizaţie de securitate la incendiu deşi necesită acest document.

„Şcolile din România, cele aproape 17.000 de şcoli cu personalitate juridică şi structuri arondate funcţionează în 26.471 de clădiri în total. Dintre acestea 15% au autorizaţie la incendiu, aproape 20% sunt în curs de obţinere a acestei autorizaţii, aproape 50% nu necesită, conform legii autorizaţie. (…) şi sunt 15% care conform legii au nevoie de autorizaţii de securitate la incendiu şi nu au această autorizaţie”, a declarat Sorin Cîmpeanu duminică seară, la Digi 24.

Acesta a menţionat că acest număr include căminele, cantinele şi sălile de sport, pe lângă, imobilele în care se desfăşoară actul didactic.

Sorin Cîmpeanu a menţionat că aceste clădiri şcolare sunt în administrarea autorităţilor locale şi acestea sunt responsabile de obţinerea autorizaţiilor de securitate la incendiu.

Întrebat cum vor merge copiii la școală în condițiile în care 35% dintre unități nu au autorizație de securitate la incendiu, Cîmpeanu a răspuns că, în urmă cu cinci ani, din poziția de premier interimar, a spus că trebuie urgentat acest proces și între timp lucrurile au „evoluat mult prea încet”.

Întrebat, de asemenea, cine își asumă responsabilitatea pentru această situație, ministrul a afirmat: „Suntem întotdeauna puși în situația de a alege răul cel mai mic. Nu este deloc o decizie simplă. Extinctoare trebuie să existe, lipsa avizului sau autorizației de securitate la incendiu nu scuză lipsa extinctoarelor și a măsurilor de prevenire a incendiilor”.

În ce privește vinovații, Sorin Cîmpeanu a afirmat că vinovați sunt „cu toții”: toți cei din sistemul de educație, din rândul autorităților locale, din legislativ și Executiv.

Vezi și

S-a aflat adevărul! Un fost ministru face dezvăluiri din interiorul Guvernului

EXCLUSIV Clotilde Armand, făcută KO de legislația în vigoare! Are baza legală pentru a-i amenda drastic pe cei care le pun viața în pericol locuitorilor din Sectorul 1

EXCLUSIV Securitatea 2.0! Propunerea USR-PLUS pentru șefia MAI împarte casa cu ‘Doi și-un sfert’!

Continuă să citești
S-ar putea să-ți placă și...
Click să comentezi

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Mai multe in Economic

To Top