Momente dificile pentru Ludovic Orban în lupta pentru șefia PNL! Florin Roman: ‘Era un candidat susținut de mai toată baza partidului, însă aceasta va fi o problemă de data aceasta pentru Orban’

Deputatul PNL Florin Roman îl contrazice pe președintele partidului, Ludovic Orban, potrivit căruia ar fi susținut de 36 de organizații județene pentru un nou mandat, precizând că „cifra asta este o poveste”. De asemenea, Florin Roman susține că, în comparație cu 2017, când Ludovic Orban a câștigat alegerile pentru președinția PNL, anul acesta situația se va schimba la 180 de grade pentru că, acum, liderul PNL nu va mai beneficia de susținerea aleșilor locali.

”În perioada următoare vom vedea și candidații. Vom putea vedea și programul. Evident că și echipa candidaților contează. Ludovic Orban a făcut diferența având o echipă formidabilă lângă el. La momentul respectiv, Ludovic Orban era un candidat susținut de mai toată baza partidului, însă aceasta va fi o problemă de data aceasta pentru Orban, pentru că foarte mulți dintre aleșii locali care l-au susținut în 2017 în mod frenetic se simt oarecum dezamăgiți de ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă, de cum s-a făcut împărțeala în guvern, de faptul că anumite ministere care sunt esențiale pentru funcționarea primăriilor nu au fost menținute de către PNL. S-a cedat foarte ușor în anumite zone și aici Ludovic va avea o problemă.

Aleșii locali, în marea lor majoritate, nu mai trec peste lucrurile astea, dintr-un motiv foarte simplu: au și ei alegeri peste 4 ani și se gândesc că proiectele lor locale sunt puse în pericol de această harababură care a avut loc la împărțirea guvernului. Din păcate, foarte mulți candidați ai PNL își amintesc de aleșii locali, de primari, de viceprimari, de consilieri locali, de președinți de Consiliu Județean doar în momentul alegerilor, iar ulterior, 4 ani, acești oameni sunt lăsați să se descurce pe cont propriu.

Cred că va avea cele mai multe șanse în fruntea PNL acel om care cunoaște bine partidul, dar care este și un om de cuvânt în fața aleșilor locali și care atunci când promite, face”,a declarat la Florin Roman,  Puterea Știrilor.

Deputatul a negat afirmațiile liderului PNL potrivit cărora acesta ar beneficia de susținerea a 36 de organizații județene, susținând că această cifră ar fi „o poveste”.

”Dumneavoastră nu aveți de unde să știți, dar noi în partid știm. Dacă vă amintiți, în 2017, Cristi Bușoi era susținut de toate organizațiile din România, era în fruntea partidului, avea susținerea și practic există o mare ușurință de a obține un vot în filiale atunci când conduci partidul. Ludovic Orban era la început cam singurel. Eram câțiva oameni lângă el, ușor ușor am crescut acest bulgăre și ceea ce a contat foarte mult la momentul respectiv a fost susținerea aleșilor locali care practic au pus presiune pe acei președinți de organizație care nu îl voiau pe Ludovic Orban.

Cifra asta este o poveste. Foarte mulți dintre acești președinți trebuie să fie reconfirmați, vor trebui să reintre în alegerile de la nivel județean și de abia noile foruri de conducere alese vor putea exprima o susținere pentru unul sau altul dintre candidați.

Vă dați seama că noul lider este și cel care are mai multă încredere și impune linia pentru congres. Aici a fost o chestiune de descurajare. Eu înțeleg strategia domnului Orban, a fost una de forță, de descurajare a eventualelor candidaturi împotriva domniei sale și putea fi o variantă ceea ce a gândit el: candidat unic, dar cu o singură condiție, adică să adune partide, să stea lână Emil Boc, să stea lângă Florin Roman care îl mai contestă, lângă cei care au și altă opinie față de el, Rareș Bogdan, Robert Sighiartău, Dan Motreanu.

Aceștia sunt oameni care au făcut bine acestui partid, fie aducând voturi, fie luptând pentru acest partid. Nu poți să reușești în fruntea unui partid sau pentru o candidatură la președinția României dacă nu ai lângă tine oamenii care sunt confirmați nu de jocul unor mici cooperative, ci de votul oamenilor”, conchide Florin Roman, conform cu psnews.ro

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *