Multi-milionară la 18 ani! Cât va câștiga Emma Răducanu pentru titlul cucerit la US Open și câte jucătoare întrece în clasamentul WTA

SPORT.RO

Data publicarii: Duminica 12 Septembrie 2021, 02:22

Data actualizarii: Duminica 12 Septembrie 2021, 02:59

Emma Răducanu a început ultimul turneu de mare șlem al anului din postura de ocupantă a locului 150 în clasamentul mondial, dar perspectivele sale în circuitul WTA s-au schimbat subit într-o direcție ascendentă.

Sportiva britanică cu origini românești a urcat nu mai puțin de 127 de locuri în ierarhia mondială, grație celor 10 victorii bifate la Flushing Meadows și va fi a 23-a jucătoare a lumii începând de luni, 13 septembrie.

$2,500,000 va primi Emma Răducanu pentru trofeul câștigat la US Open 

Succesele de la New York i-au adus Emmei Răducanu și un premiu financiar consistent, în valoare de $2,500,000. În alte cuvinte, sportiva britanică cu origini românești a primit peste $11,000 pentru fiecare minut al finalei pe care a câștigat-o, scor 6-4, 6-3 în defavoarea canadiencei Leylah Fernandez

US Open 2021 a fost doar al doilea turneu de mare șlem la care Emma Răducanu a participat. Debutul său în Grand Slam-uri a avut loc în această vară, la Wimbledon, grație unui wildcard, de care a profitat pentru a ajunge până în faza optimilor de finală. La New York însă, Răducanu a jucat calificări și a legat zece victorii fără să piardă vreun set, devenind prima jucătoare din istorie care câștigă un turneu de mare șlem din postura de jucătoare venită din calificări. 

Pe acceași temă