Nelu Tătaru: ‘La nivelul comunităţii europene, există un mecanism pentru transferul în momentul în care într-adevăr nu mai avem această capacitate’

 Nelu Tătaru: ‘La nivelul comunităţii europene, există un mecanism pentru transferul în momentul în care într-adevăr nu mai avem această capacitate’

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, duminică după ce a vizitat împreună cu preşedintele Klaus Iohannis Institutul Clinic Fundeni, că în următoarele săptămâni vor fi disponibile încă 280 de paturi la terapie intensivă în 24 de spitale.

„Noi avem un număr în jur de 1.390 de paturi la terapie intensivă, avem 1.132 de pacienţi la terapie intensivă, mai avem în operaţionalizare încă 280 de paturi de la 24 de spitale, operaţionalizarea lor făcându-se între 7 şi 21 de zile”, a spus Tătaru.

„Avem nişte rezultate parţiale în care atât noi, cât şi cei de la ISU sau ANMDMR, în funcţie de deficienţa constatată, am făcut un program de conformare urmând să avem evaluarea la încă 14 zile. (…) Vorbim de evaluarea fiecărui circuit în secţiile de ATI de care se ocupă Ministerul Sănătăţii prin Inspecţia de Stat, ministrul va face un raport separat la tot ce înseamnă circuite electrice, precum şi ce va face ANMDMR pentru aparatură şi circuitele de ga”, a arătat Tătaru, citat de Agerpes.

Ministerul Sănătății ia în calcul transferul pacienţilor în străinătate, dacă va fi nevoie

„În Bucureşti, în acest moment, avem suplimentare cu şase paturi la Spitalul Sfânta Maria, cu opt paturi la Spitalul Cantacuzino, cu 30 de paturi de terapie intensivă şi 30 de paturi de terapie intermediară la Spitalul Monza Metropolitan şi reevaluăm celelalte structuri care pot să facă adaptarea paturilor de terapie intensivă”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

În acest moment,a mai spus Tătaru, autoritățile reevaluează tot ce înseamnă terapie intensivă și, în cazul în care capacitatea secțiilor ATI din România va fi depășită, se va decide transferul pacienților în străinătate.

„Sper să nu ajungem în acel moment, fiindcă reevaluăm tot ce înseamnă terapie intensivă, dar dacă va fi nevoie luăm în calcul şi acest lucru. După cum ştiţi, la nivelul comunităţii europene, există un mecanism pentru transferul în momentul în care într-adevăr nu mai avem această capacitate. În toată această pandemie au existat aceste transferuri de pacienţi în judeţele limitrofe sau la distanţă atunci când a fost nevoie de paturi pentru terapie intensiv”, a mai spus Tătaru, informează gândul.ro

Citește și: 

Vești pentru pensionari! Cine sunt cei care vor avea de pierdut în urma recalculării

Toți cei care folosesc acte false pentru a obține acest tip de indemnizație riscă să ajungă după gratii

Mare atenție la cumpărăturile online de sărbători! Tot ce trebuie să știți pentru a evita escroci

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *