Nicușor Dan anunță că bucureștenii nu vor mai fi mușcați de șobolani: ‘Este un caz izolat’

După ce un tânăr a fost mușcat de un șobolan în Sectorul 1, Nicușor Dan, primarul Capitalei, asigură că acest lucru nu se mai întâmpla.

Potrivit edilului-șef al Capitalei, acesta este un caz izolat.

Dan a declarat, joi, că, până acum, „s-a acționat doar în parcurile care sunt în subordinea municipiului București, nu și în cele care sunt în subordinea primăriilor de sector. O să facem asta și în parcurile care țin de primăriile de sector, începând cu Sectorul 2, săptămâna aceasta”.

Întrebat dacă ne-am putea aștepta și la alte cazuri similare, în condițiile în care ar exista suprafețe mari în care nu se intervine, Nicușor Dan a răspuns negativ.

„Deci cetățenii pot fi siguri că nici pe stradă, nici pe parc, nu vor fi atacați”, a spus un jurnalist.

„Da. Eu ies cu fetița mea în parc”, a răspuns Nicușor Dan, conform Antena 3.

„Așa cum pentru țânțari avem măsurători care să ne spună pe unde suntem, tot ceea ce înseamnă rozătoare, mai mult decât ceea ce vedem noi toți în viața curentă, nu există. În opinia mea, nu există o creștere semnificativă a numărului de rozătoare față de anii precedenți. Vă spun care este motivul pentru care….fenomenul acesta, înainte să avem o informație exhaustivă a locurilor unde putem să-i găsim, nu putem să controlăm în totalitate.

Noi nu știm, în momentul de față, care sunt toate subsolurile de bloc, nu știm nici măcar care sunt proprietățile municipalității, care sunt clădirile abandonate din București, pur și simplu această informație nu există. Și, atunci, operatorii de deratizare se duc unde știu ei că trebuie să meargă”, a precizat primarul Nicușor Dan.

„Până când nu o să avem evidența totală a proprietăților, nu o să reușim să controlăm cu totul acest fenomen”, a mai spus Nicușor Dan.

Întrebat, dacă este un caz izolat cel al tânărului mușcat de un șobolan, primarul a răspuns: „Da, eu cred că este un caz izolat.”

Vezi și Polițiștii cer demisia Guvernului PNL-USR-PLUS-UDMR, după declarația lui Dan Barna: ‘Constatăm cu stupoare că este pe altă lume’

Concursuri cu dedicație în Ministerul de Interne? Un nou concurs cu un singur candidat pentru șefia unui inspectorat de Poliție

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *