Connect with us

Noi precizări în scandalul momentului – ASPA anunţă câți maidanezi a capturat în 2022. Cei mai mulţi sunt de pe raza Sectorului 6

Diverse

Noi precizări în scandalul momentului – ASPA anunţă câți maidanezi a capturat în 2022. Cei mai mulţi sunt de pe raza Sectorului 6

ASPA precizează luni într-o postare intitulată Precizări legislative, că în cursul anului 2022, a capturat de pe raza Municipiului Bucureşti aproximativ 1700 de câini, iar cei mai mulţi de pe raza Sectorului 6, respectiv 381. Instituţia mai arată că rolul său este de a captura câinii fără stăpân de pe domeniul public, în timp ce poliţiile locale şi poliţia naţională pot verifica dacă animalele sunt sterilizate şi microcipate, dacă sunt ţinute pe proprietăţi private îngrădite corespunzător, în aşa fel încât acestea să nu aibă acces să iasă pe domeniul public.

ASPA arată că capturează câinii fără stăpân de pe domeniul public, în timp ce poliţiile locale şi poliţia naţională au alte competenţe faţă de ASPA: acestea pot verifica proprietarii de câini, pot verifica dacă animalele sunt sterilizate şi microcipate, dacă sunt ţinute pe proprietăţi private îngrădite corespunzător, în aşa fel încât acestea să nu aibă acces să iasă pe domeniul public.

Potrivit OUG 155/2001, ANSVSA şi poliţiştii din cadrul MAI pot aplica sancţiuni pentru nemirociparea şi nesterilizarea câinilor.

Potrivit HCGMB 120/2010, poliţiştii locali pot aplica sancţiuni proprietarilor de terenuri, persoane fizice sau juridice, care nu îşi îngrădesc corespunzător proprietăţile, şi astfel câinii pot intra pe acestea, se pot înmulţi şi apoi pot ieşi pe domeniul public, precizează ASPA.

”În 2022, ASPA a achiziţionat pentru prima dată instrumente de capturare non-traumatice, precum cuşti-capcană pentru animale mari şi mici, plase de capturare, mănuşi profesionale anti-muşcătură. În dotarea echipajelor existau deja crose pentru contenţie şi arme cu tranchilizant. Au fost cumpărate şi cuşti noi de transport pentru câini, pe două dimensiuni, confecţionate special pentru nevoile echipajelor şi bunăstarea animalelor, precum şi echipamente de protecţie pentru angajaţi. Totodată, au fost reparate maşinile de intervenţie pentru siguranţa angajaţilor şi a animalelor”, anunţă ASPA într-o postare intitulată Precizări legislative.

ASPA mai precizează că în cursul anului 2022, a capturat de pe raza Municipiului Bucureşti aproximativ 1700 de câini.

Cei mai mulţi câini capturaţi în 2022 au fost ridicaţi de pe raza sectorului 6.

Sectorul 6 – 381

Sectorul 5 – 358

Sectorul 2 – 285

Sectorul 4 – 268

Sectorul 3 – 238

Sectorul 1 – 150

De asemenea, ASPA spune că a organizat în ultimii doi ani 63 de târguri de adopţii, au fost adoptaţi peste 3.000 de căţei la târguri sau din adăposturi iar în cadrul campaniilor de sterilizări gratuite organizate de ASPA în utlimii doi ani au fost sterilizaţi 2.000 de câini şi 6.000 de pisici.

Click să comentezi

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Mai multe in Diverse

Publicitate Promo

Top 7 Zile

Publicitate Promo
To Top