Connect with us

‘Nu există un sistem de arme care să fie o soluţie miracol’ pentru Ucraina – comandant NATO

Diverse

‘Nu există un sistem de arme care să fie o soluţie miracol’ pentru Ucraina – comandant NATO

Tancurile occidentale „nu sunt o soluţie miracol” pentru Ucraina împotriva Rusiei, a declarat joi comandantul suprem al forţelor aliate în Europa (SACEUR), Christopher Cavoli, în ajunul unei reuniuni majore în Germania privind furnizarea de arme Kiev-ului, relatează AFP, informează agenția de presă Agerpres.

„Nu există un sistem de arme anume care să fie o soluţie miracol. Este necesar un echilibru între toate sistemele”, a susţinut generalul american Christopher Cavoli la încheierea unei reuniuni a şefilor militari ai NATO la Bruxelles.

„Dar este clar că tehnologia modernă occidentală depăşeşte tehnologia rusă” pe câmpul de luptă din Ucraina, a subliniat el.

Grupul de contact pentru Ucraina creat şi condus de Statele Unite şi care reuneşte aproximativ 50 de ţări se întruneşte vineri la baza americană Ramstein, în Germania, pentru a coordona continuarea ajutorului destinat Ucrainei.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski aşteaptă arme mai grele şi mai moderne din Occident. El cere, în special, tancuri de asalt şi sisteme de apărare antiaeriană.

Click să comentezi

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Mai multe in Diverse

To Top