Nu mai e cale de împăcare! Florin Cîțu dă de pământ cu liderii USR PLUS: ‘Trebuie să terminăm cu ipocrizia!’

Premierul Florin Cîțu a lansat critici dure la adresa liderilor USR PLUS și PSD, dar în special fostului ministru al Sănătății Vlad Voiculescu, pentru faptul că nu au fost în centrele de vaccinare pentru a promova imunizarea.

Ar fi fost mai bine să îl fi văzut pe domnul Vlad Voiculescu o singură dată într-un centru de vaccinare. Eu nu cred că l-am văzut vreodată într-un centru de vaccinare pe ministrul Sănătăţii. Ar fi fost frumos în seara în care erau transferaţi pacienţii de la Foişor să nu stea în BPR sau în Biroul Politic al partidului din care face parte să-şi ia susţinere politică, să fie acolo cu oamenii care sufereau.

Aş fi vrut mai multe despre acest lucru de la domnul ministru; şi de la doamna ministru, la fel. Voiam să îi văd mai mult pe teren şi pe ceilalţi membri ai Guvernului, că eu, din ce mi-aduc aminte, eu am fost singurul care am fost prin centre de vaccinare, iar membrii Guvernului au fost o singură dată, când le-am cerut eu să meargă în centre de vaccinare„, a spus Cîţu.

El a adăugat că în locul mesajelor din presă prin care este acuzat Guvernul sau al „alianţelor cu partide care nu susţin vaccinarea” ar trebui încurajată populaţia să se imunizeze. Cîţu a întrebat retoric când au fost preşedinţii USR PLUS Dan Barna şi Dacian Cioloş sau liderul PSD Marcel Ciolacu într-un centru de vaccinare.

În loc să stăm la tv toată ziua şi să acuzăm Guvernul, să facem alianţe cu partide care nu susţin vaccinarea, poate că ar trebui să ieşim să le spunem românilor să se vaccineze. Aş vrea să-mi arătaţi şi mie mesajele liderilor politici din ultimul an de zile – în afară de al meu, care a fost peste tot – care susţin campania de vaccinare; chiar şi ale unor colegi ai mei de partid.

Aş vrea să văd când a fost domnul Ciolacu ultima oară într-un centru de vaccinare să susţin vaccinarea. Când a fost domnul Barna? Domnul Cioloş a fost vreodată într-un centru de vaccinare? Deci, trebuie să terminăm cu ipocrizia! Avem dozele de vaccin, e nevoie de toată lumea să se vaccineze şi nu putem să spunem că este doar datoria mea să merg mai departe. Eu merg şi voi susţine campania de vaccinare peste tot, în toată ţara„, a mai spus el.

Florin Cîţu a admis că a anunţat măsurile de relaxare din luna mai, dar a adăugat că s-a asigurat în acelaşi timp ca vaccinurile să fie disponibile pentru toate categoriile de populaţie.

Este adevărat că am anunţat şi această relaxare, dar rolul meu este acela de a aduce vaccin şi de a pune la dispoziţie vaccinul tuturor românilor. Românii au avut vaccin cu buletin înaintea restul ţărilor din UE. Acum, da, nu am făcut vaccinarea obligatorie în România – asta este ce nu am făcut. Dar, în acelaşi timp, să ştiţi că acele campanii de antivaccinare, care nu sunt – nicăieri, în afară de mine, văd că nu vorbeşte nimeni de ele – nu ajută această… Chiar dacă domnul vicepremier nu este legat de campania de vaccinare, dacă susţine un partid antivaccinist, eu o văd ca o responsabilitate în eşecul campaniei de vaccinare„, a subliniat el, conform agerpres.ro.

Vezi și:

Se implementează a treia doză de vaccin în România! Florin Cîțu a făcut anunțul: ‘Doza de rapel se va efectua numai cu vaccinurile pe bază de ARN mesager’

Florin Cîțu, ieșire în forță: ‘Ministerul Sănătății își asumă, la nivel național, printr-un plan de reziliență, operaționalizarea rapidă a noi paturi de terapie intensivă’

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *