Connect with us

Numărul cazurilor de COVID-19 a crescut de 10 ori în Suceava, în numai 14 zile

Economic

Numărul cazurilor de COVID-19 a crescut de 10 ori în Suceava, în numai 14 zile

Numărul cazurilor noi de COVID-19 înregistrate în prima jumătate a lunii ianuarie 2022 este de aproape zece ori mai mare decât în toată luna decembrie 2021, iar circa 10% din total sunt copii, a informat, vineri, directorul DSP Suceava, Olivia Ioan Vlad.

Potrivit lui Vlad, de la începutul anului 2022, în judeţul Suceava s-a înregistrat un număr de 4.645 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, faţă de 594 de cazuri în luna decembrie a anului trecut, creşterea numărului de cazuri pozitive zilnice fiind semnificativă.

Totodată, din numărul total de infecţii confirmate s-a evidenţiat o creştere a numărului de copii infectaţi, 442 până în momentul de faţă.

Sursa citată a arătat că a crescut mult şi procentul de pozitivare (peste 20-23%) din totalul testelor efectuate, o parte din probe fiind trimise pentru secvenţiere genetică către laboratoarele de specialitate din Iaşi şi Bucureşti, iar până în prezent au fost identificaţi şase pacienţi cu varianta Omicron în judeţ.

Vlad a precizat că, în vederea gestionării valului pandemic 5, a fost întocmit Planul Judeţean de Rezilienţă faţă de recrudescenţa COVID-19, conform căruia numărul maxim de paturi destinate patologiei COVID este de 888.

Numărul de paturi avizate de DSP Suceava pentru patologia COVID-19 în judeţ este în prezent de 385, dintre care 14 sunt paturi ATI.

În prezent, în spitalele din judeţ sunt internaţi 252 pacienţi, dintre care 25 sunt copii cu vârste cuprinse între 0 şi 18 ani.

În contextul epidemiologic actual, DSP Suceava subliniază că vaccinarea rămâne soluţia eficientă pentru învingerea pandemiei COVID-19.

”Este nevoie mai mult ca oricând să manifestăm solidaritate şi să alegem vaccinarea, soluţia optimă şi eficientă pentru siguranţa noastră şi a celor dragi. Doar prin vaccinarea împotriva COVID-19 vom reuşi limitarea răspândirii virusului şi redarea şansei la viaţă celor mai vulnerabili dintre noi”, a spus Vlad.

Continuă să citești
S-ar putea să-ți placă și...
Click să comentezi

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Mai multe in Economic

To Top