Connect with us

Palatul Comisiei Europene a Dunării din Galați, locul în care se află Biblioteca, a fost renovat

Diverse

Palatul Comisiei Europene a Dunării din Galați, locul în care se află Biblioteca, a fost renovat

Palatul Comisiei Europene a Dunării, unde în prezent funcționează Biblioteca „V. A. Urechia” din Galați este eficientizat energetic cu fonduri europene.

Au loc lucrări de eficientizare energetică a Palatului Comisiei Europene a Dunării, actualul sediu al Bibliotecii „V.A. Urechia”. Este vorba despre o investiție cu fonduri europene derulată de către Consiliul Județean Galați, conform mediafax.

Constructorul a demarat deja lucrările, care se vor desfășura etapizat, astfel încât activitatea bibliotecii să fie cât mai puțin afectată.

„Palatul Comisiei Europene a Dunării, actualul sediu al Bibliotecii , a intrat într-un amplu proces de eficientizare energetică. Vorbim de una dintre cele mai frumoase și mai importante clădiri ale Galațiului. Întregul imobil va fi renovat termic, intervenindu-se inclusiv la instalațiile de climatizare, iluminat și încălzire. De asemenea, vor fi montate și echipamente de producere a energiei din surse regenerabile, precum și sisteme de management energetic și stație de încărcare pentru mașinile electrice. Astfel, vor fi asigurate condițiile necesare pentru păstrarea patrimoniului bibliotecii, reducându-se totodată și costurile de funcționare ale instituției”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

În anul 2022, acest important monument istoric a primit titlul de Marcă a Patrimoniului European din partea Comisiei Europene.

Valoarea totală a investiției este de aproximativ 7,7 milioane de lei, finanțarea fiind asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Continuă să citești
S-ar putea să-ți placă și...
Click să comentezi

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Mai multe in Diverse

To Top