Connect with us

Peste 10.000 de migranți au încercat să traverseze ilegal Canalul Mânecii spre Regatul Unit, de la începutul anului

Diverse

Peste 10.000 de migranți au încercat să traverseze ilegal Canalul Mânecii spre Regatul Unit, de la începutul anului

Peste 10.000 de migranţi au fost detectaţi traversând Canalul Mânecii pe ambarcaţiuni mici de la începutul anului, potrivit cifrelor publicate duminică de Ministerul de Interne britanic, care combate fără încetare aceste traversări ilegale, potrivit AFP.

Şapte ambarcaţiuni cu 374 de persoane la bord au atins litoralul britanic doar sâmbătă, potrivit unui bilanţ zilnic publicat de guvern, ceea ce ridică la 10.139 de persoane totalul migranţilor sosiţi pe această cale periculoasă de la începutul anului, potrivit Agerpres.

Această cifră rămâne totuşi inferioară celei înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut. Dar după mai multe săptămâni de condiţii meteorologice nefavorabile, numărul traversărilor a crescut în ultimele zile datorită vremii care s-a ameliorat, cu peste 2.500 de persoane sosite pe coastele britanice între 10 şi 17 iunie.

Pe ansamblul anului 2022, au fost înregistrate peste 45.000 de astfel de traversări, ceea ce constituise un record.

Lupta împotriva imigraţiei ilegale este una dintre priorităţile majorităţii conservatoare aflate la putere, care nu a reuşit până în prezent să-i descurajeze pe migranţii ilegali, în pofida înăspririi politicii sale.

Anul trecut, guvernul a făcut să treacă o lege – pentru moment blocată de justiţie- pentru a-i trimite pe solicitanţii de azil în Rwanda. Iar un nou proiect de lege criticat până şi de ONU prevede împiedicarea migranţilor sosiţi prin Canalul Mânecii să ceară azil.

Londra a mai semnat de asemenea mai multe acorduri cu alte ţări, ca Franţa şi Albania, pentru a lupta mai bine împotriva imigraţiei ilegale.

Click să comentezi

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Mai multe in Diverse

Publicitate Promo

Top 7 Zile

Publicitate Promo
To Top