Connect with us

PNL Sector 3 propune declanșarea unui referendum local pentru zona retrocedată de lângă Parcul IOR

Diverse

PNL Sector 3 propune declanșarea unui referendum local pentru zona retrocedată de lângă Parcul IOR

În contextul în care PNL Sector 3 a strâns peste 15.000 de semnături pentru petiția de salvare a Parcului IOR, liderii organizației au anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că următorul pas în efortul liberalilor în favoarea Parcului IOR este declanșarea unui referendum local.

„La viitoarea ședință a Consiliului Local a Sectorului 3, consilierii locali liberali vor depune un proiect de hotărâre pentru inițierea unui referendum local în legătură cu destinația celor 11 hectare retrocedate adiacente Parcului IOR. Vrem să-i întrebăm pe locuitorii sectorului 3 dacă consideră că e important ca Primăria să se implice în achiziționarea acestor terenuri și ce destinație ar vrea ca acestea să aibă pe viitor. Din discuțiile noastre cu cetățenii am aflat că marea majoritate și-ar dori ca acest teren să devină spațiu verde sau, altfel spus, un spațiu urban dedicat activităților în aer liber. Dar vrem să aflăm în mod direct de la oameni, de la cât mai mulți dintre ei, ce își doresc. Iar pentru asta, un referendum local este cea mai bună soluție.Noi propunem ca acest referendum să aibă loc anul viitor. Aducem astfel în atenția bucureștenilor din sectorul 3, într-un moment politic important, o problemă locală importantă, care merită atenția lor”, a arătat consilierul local Cătălin Moldoveanu.

Reprezentanții PNL Sector 3 au anunțat tot astăzi că, în cele trei luni de când a fost lansată, petiția pentru salvarea zonei Parcului IOR a primit peste 15.000 de semnături. „Demersul nostru – Luptăm pentru Parcul IOR – a avut un ecou important printre locuitorii sectorului 3, pe rețele sociale, în mass-media, determinând mobilizarea bucureștenilor în favoarea acestui parc. Suntem extrem de recunoscători bucureștenilor aflați alături de noi, pe care îi asigurăm că vom continua lupta pentru Parcul IOR”, a declarat Helena Raicu, secretarul general al organizației liberale a sectorului 3.

În cadrul conferinței de presă organizată chiar în Parcul IOR, Helena Raicu a precizat că cele 15.000 de semnături (fizice și online) vor fi depuse la Primăria Capitalei. „Suntem mândri că am reușit să strângem acest număr de semnături și suntem cu adevărat recunoscători celor care au semnat pentru o cauză civică importantă a Capitalei. Vom depune semnăturile strânse la Primăria Capitalei, pentru ca această instituție să primească semnalul dat de bucureșteni și să răspundă acestui apel al oamenilor”, a precizat Helena Raicu. Secretarul general al PNL Sector 3 a subliniat de asemenea că interesul autorităților locale trebuie să se îndrepte către sporirea spațiilor verzi, în special într-un oraș precum Bucureștiul, unde există un deficit important de vegetație prin raportare al numărul locuitorilor.

Context

Reamintim că în luna iunie a acestui an, la inițiativa președintelui PNL Sector 3, Andrei Baciu, a fost declanșată campania „Luptăm pentru Parcul IOR”, prin care liberalii din sectorul 3 s-au mobilizat pentru ca cele 11 hectare retrocedate adiacente

Parcului IOR să fie redate comunității din sector. Cele mai importante acțiuni aferente acestei campanii au fost inițierea hotărârii de consiliu local pentru demararea procedurilor de expropriere a suprafeței retrocedate, strângerea de semnături și acțiunea de amplasare a corturilor (Gardienii Parcului IOR).

Continuă să citești
S-ar putea să-ți placă și...
Click să comentezi

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Mai multe in Diverse

Publicitate Promo

Top 7 Zile

Publicitate Promo
To Top