Connect with us

Posibila miză pentru ‘transferul’ lui Prigojin în Belarus – general britanic: ‘Ucraina s-ar putea confrunta cu un atac rusesc din Belarus’

Diverse

Posibila miză pentru ‘transferul’ lui Prigojin în Belarus – general britanic: ‘Ucraina s-ar putea confrunta cu un atac rusesc din Belarus’

Compania militară privată rusă Wagner, condusă de Evgheni Prigojin, ar putea conduce un nou atac rusesc asupra Kievului de pe teritoriul belarus. Liderii ucraineni ar trebui să se ferească de un posibil atac al lui Prigojin asupra capitalei Ucrainei, a declarat generalul britanic Richard Dannat pentru Sky News. „Faptul că el (liderul Wagner) a plecat în Belarus, provoacă îngrijorare”, a spus expertul.

Dannat a avertizat că, dacă Prigojin „a păstrat forțe pregătite de luptă în jurul său, atunci el reprezintă din nou o amenințare pentru flancul ucrainean cel mai apropiat de Kiev”, unde a început un război pe scară largă cu Federația Rusă. Potrivit acestuia, este „foarte posibil” ca Federația Rusă să folosească PMC Wagner pentru a încerca să ocupe din nou capitala ucraineană.

Generalul a comentat, de asemenea, rebeliunea care ar fi fost organizată de Prigojin în Federația Rusă. „Putin a slăbit cu siguranță foarte mult. Armata rusă… În mod clar, într-o anumită confuzie”, a spus el.

Context

Este de remarcat faptul că, la începutul invaziei, Belarus a permis trupelor ruse să invadeze Ucraina de pe teritoriul său, iar rușii au reușit să captureze o parte din regiunile Cernihiv și Kiev. Câteva luni mai târziu, soldații ruși au bătut în retragere.

Partea ucraineană a raportat că Federația Rusă a transferat câteva mii de militari în Belarus, în special, mobilizați. Exerciții militare au loc în mod constant pe teritoriul Belarusului. Grănicerii ucraineni au raportat că nu există amenințarea unei noi invazii, cel puțin la acest moment.

Click să comentezi

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Mai multe in Diverse

Publicitate Promo

Top 7 Zile

Publicitate Promo
To Top