Connect with us

Premierul Ciucă, șah la PSD: Nu se lucrează la un nou program de guvernare (surse)

Diverse

Premierul Ciucă, șah la PSD: Nu se lucrează la un nou program de guvernare (surse)

Premierul Ciucă, preşedintele PNL, a participat la o întâlnire cu liberalii din organizaţia Prahova. Liderul PNL a precizat că nu se lucrează la un nou program de guvernare, în coaliţie. „Vom lucra pentru a adapta programul de guvernare al Coaliţiei, nu pentru un nou program”, a spus premierul Ciucă, care contrazice astfel declarațiile social-democraților pe această temă.

Un alt mesaj al liderului liberal a fost că 2023 trebuie să fie un an de muncă, nu de dezbateri electorale. Nicolae Ciucă le-a mai transmis liberalilor din filiala Prahova că „România trebuie să devină un mare şantier, nu o şezătoare de politicieni care se uită la sondajele de opinie”, au mai relatat sursele citate.

Ministrul de Finanţe, Adrian Câciu, a declarat duminică la Prima News că programul de guvernare al PSD va fi finalizat luna aceasta, urmând ca „elementele de divergenţă” cu PNL să fie discutat la nivelul conducerii partidelor.

Conform Protocolului coaliţiei de guvernare, Nicolae Ciucă va avea mandat ca premier până pe data de 25 mai 2023, când postul va fi preluat de premierul nominalizat de PSD, până la alegerile generale din 2024.

De asemenea, la schimbarea premierului, conform rotaţiei politice convenite, se vor înlocui şi următorii reprezentanţi în guvern: vicepremierul din partea PSD va fi înlocuit de vicepremierul din partea PNL; ministrul Transporturilor din partea PSD va fi înlocuit cu nominalizarea pentru acest portofoliu din partea PNL, iar PSD va prelua Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene; ministrul Finanţelor publice din partea PSD va fi înlocuit de titularul pentru acest portofoliu din partea PNL, iar PSD va prelua conducerea Ministerului Justiţiei; coordonatorul Secretariatului General al Guvernului din partea PSD va fi înlocuit de reprezentantul PNL, iar PSD va prelua coordonarea Cancelariei prim-ministrului.

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat recent că rotativa va avea loc, dar nu chiar în 25 mai, când este Înălţarea şi Ziua Eroilor.

Ciucă a mai spus că o astfel de zi nu trebuie umbrită de un eveniment politic. Premierul a anunţat, însă, că ”la momentul oportun” îşi va depune mandatul, iar PNL va vota un guvern condus de Marcel Ciolacu.

Click să comentezi

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Mai multe in Diverse

Publicitate Promo

Top 7 Zile

Publicitate Promo
To Top