Presa internațională, uimită de performanța Emmei Răducanu: Are o ascensiune meteorică în tenisul feminin

SPORT.RO

Data publicarii: Vineri 10 Septembrie 2021, 08:51

Data actualizarii: Vineri 10 Septembrie 2021, 08:57

Performanța jucătorei cu tată român a ajuns pe cele mai mari site-uri din Marea Britanie. ”A doborât un record vechi de 44 de ani” sau ”Are o ascensiune meteorică în circuitul feminin”, au scris jurnalitșii britanici.

„Adolescenta din Marea Britanie, Emma Răducanu, a ajuns în finala US Open după o nouă victorie uimitoare, de această dată împotriva favoritei cu numărul 17, Maria Sakkari.

Emma Răducanu are o ascensiune meteorică în circuitul feminin, fiind prima jucătoare din UK care ajunge într-o finală de Grand Slam în ultimii 44 de ani.

Presa internațională, laude pentru Emma Răducanu


 

Pe lângă asta, Emma Răducanu este cea mai tânără jucătoare din Marea Britanie care ajunge într-o finală în ultimii 62 de ani, de la Christine Truman, care a disputat ultimul act de la Roland Garros din 1959, la 18 ani.

Înainte de parcursul impresionat de la Wimbledon, din vară, Răducanu se afla pe locul 336 mondial. După turneul de la Flushing Meadows, Răducanu va fi cu siguranță în Top 30″, scrie publicația BBC.

”Ea este prima femeie din Marea Britanie care reușește să ajungă în finala US Open, după Virginia Wade, în 1968, și este cea mai tânără finalistă, de la Maria Sharapova (2004)”, au descris cei de la Dailymail performanța Emmei Răducanu.

”Emma Răducanu a doborât un record vechi de 44 de ani”, a fost titlul dat de Dailystar.

Finala turneului feminin de la US Open 2021 este cea mai neașteptată din istoria modernă a sportului. Emma Răducanu (150 WTA, 18 ani) și Leylah Fernandez (73 WTA, 19 ani) vor fi jucătoarele care vor juca în seara zilei de sâmbătă cu titlul pe masă. 

Pe acceași temă