Connect with us

Profesoara Mirela Tanc, după ce a fost medaliată de preşedintele ţării: ‘A fost un moment excepţional, unic în viaţă’

Economic

Profesoara Mirela Tanc, după ce a fost medaliată de preşedintele ţării: ‘A fost un moment excepţional, unic în viaţă’

Profesoara Mirela Gabriela Tanc, de la Şcoala Gimnazială „Oltea Doamna” din Oradea, medaliată, miercuri, cu Ordinul „Meritul pentru Învăţământ în grad de Cavaler” de preşedintele Klaus Iohannis, afirmă că acest moment a fost unul „excepţional” şi „unic în viaţă”.

„A fost un moment excepţional. Unic în viaţă. Am fost medaliată şi decorată de preşedintele ţării alături de alţi 19 colegi din educaţie cu medalia şi Ordinul ‘Meritul pentru învăţământ, în grad de cavaler’. Mi-am adus şi elevii cu mine, simbolic vreau să spun, oferind staff-ului prezidenţial mai multe texte ale elevilor, pe care care le-au creat în timpul orelor de limba română, sub formă de scrisori, benzi desenate, pagini de jurnal, despre semnificaţia Zilei Naţionale. Dedic această distincţie atât colegilor, cât şi elevilor mei. Cred cu tărie că noi, dascălii, putem transforma misiuni imposibile în unele posibile. Cred că omul sfinţeşte locul, dar şi că locul ne sfinţeşte pe noi”, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, profesoara de limba şi literatură română Mirela Tanc.

Recunoaşterea naţională vine ca urmare a nominalizării profesoarei Mirela Tanc în Top 50 Global Teacher Prize 2021, un „Oscar al Educaţiei”. Ea a fost selectată din peste 8.000 de nominalizări şi aplicaţii din 121 de ţări. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a apreciat în septembrie reuşita profesoarei orădence, afirmând despre ea că este „un campion al schimbării şi al implicării în educaţie, inspirând elevii şi comunităţile de educatori”.

„Este o cinste, o mândrie pentru întregul învăţământ românesc faptul că un profesor de limba şi literatura română este considerat unul dintre cei mai buni 50 de profesori din lume! Astfel de competiţii ajută la recâştigarea respectului profesorului şi recunoaşterea rolului său formator în societate”, afirma atunci oficialul.

Ministrul preciza, în mesajul său, că profesoara este „un model pentru toate cadrele didactice prin implicare, devotament şi prin capacitatea sa de a face şcoala un spaţiu atractiv, apropiat de nevoile elevilor pe care îşi doreşte să îi pregătească pentru viaţă”.

Preşedintele Klaus Iohannis a decorat, miercuri, cu ocazia Zilei Naţionale a României mai multe cadre medicale, membri ai corpului didactic şi reprezentanţi ai societăţii civile.

La ceremonie au participat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, şeful DSU, Raed Arafat.

Continuă să citești
S-ar putea să-ți placă și...
Click să comentezi

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Mai multe in Economic

To Top