Connect with us

Proiectul de înființare a unui registru cu traficanții de droguri a fost depus în Parlament

Diverse

Proiectul de înființare a unui registru cu traficanții de droguri a fost depus în Parlament

Liderul deputaților PNL, Florin Roman, anunță că mai mulți parlamentari liberali au depus un proiect de lege pentru înființarea Registrului naţional automatizat cu privire la persoanele care au comis infracţiuni din sfera traficului de droguri.

„Evenimentele prezentate în spaţiul public în ultima perioadă au arătat, fără dubiu, amploarea dobândită de fenomenul infracțional în sfera ilicitului de droguri. Creșterea accelerată a cazurilor de consum ilicit de droguri, precum și a infracțiunilor săvârșite sub influența acestora generează consecințe grave. În acest sens, se impune supravegherea și destructurarea rețelelor de traficanți, existând o legătură de cauzalitate directă între intensificarea activităților de trafic de droguri și creșterea consumului. Pentru a diminua consumul și efectele nocive ale acestuia, acțiunea trebuie îndreptată pe linia combaterii traficului”, potrivit expunerii de motive, conform mediafax.

Inițiatorii afirmă că scopul nu este unul punitiv, ci preventiv.

„Datele din registru nu sunt publice, acestea fiind pentru uzul autorităților în vederea prevenirii unor fapte din sfera traficului de droguri”, se mai arată în document.

Liderul deputaților PNL, Florin Roman, precizează că printre inițiatori se numără și ministrul Justiției, Alina Gorghiu.

Continuă să citești
S-ar putea să-ți placă și...
Click să comentezi

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Mai multe in Diverse

To Top