Connect with us

Putin, văzut schiopătând în timpul vizitei din Crimeea (Video)

Diverse

Putin, văzut schiopătând în timpul vizitei din Crimeea (Video)

Președintele rus Vladimir Putin, în vârstă de 70 de ani, a fost văzut schiopătând în timpul vizitei surpriză pe care a efectuat-o sâmbătă în Crimeea, pe fondul afirmațiilor că are probleme de sănătate, la o zi după ce a fost emis un mandat de arestare pentru crime de război pe numele său.

Imaginile transmie de presa rusă par să-l arate pe Putin în portul naval Sevastopol, care a fost ținta unor atacuri ucrainene repetate în ultimele luni. Sosirea sa a avut loc la o zi după ce Curtea Penală Internațională a emis un mandat de arestare pentru acuzații de crime de război. Sâmbătă se împlinesc nouă ani de la anexarea ilegală a Crimeii de către dictatorul rus.

Putin a fost văzut alături de Mihail Razvozhayev, guvernatorul Sevastopolului ocupat, înconjurat de șase gărzi de corp care, evident, purtau veste antiglonț.

Președintele rus părea să se simtă inconfortabil când mergea, spre deosebire de aparițiile anterioare din această săptămână la Moscova și în orașul siberian Ulan-Ude. El a ajuns în port – cartierul general al Flotei rusești de la Marea Neagră – într-o Toyota Land Cruiser neagră.

„Președintele nostru, Vladimir Putin, știe cum să surprindă într-un mod plcăut“, a declarat guvernatorul Crimeei ocupate.

Putin trebuia să apară în cadrul unei videoconferințe, dar și-a făcut această apariție neașteptată în peninsula disputată, a spus guvernatorul, care nu este recunoscut de Occident.

„Vladimir Vladimirovici a venit el însuși, conducând. Pentru că într-o astfel de zi istorică, președintele este întotdeauna alături de Sevastopol și de locuitorii din Sevastopol. Țara noastră are un lider incredibil“.

Alături de liderul rus se afla și episcopul ortodox Tikhon Shevkunov, confesorul său personal, care l-a comparat pe dictator cu țarul Petru cel Mare.

Putin a fost văzut în apropierea altor persoane în Sevastopol, spre deosebire de alte apariții – în special vineri – când s-a adresat oligarhilor și liderilor de afaceri de la distanță.

Călătoria sa în Crimeea a avut loc în contextul în care unele voci susțin că Putin suferă de probleme de sănătate și că folosește dubluri, pentru unele apariții în timpul războiului pe care l-a declanșat în urmă cu un an în Ucraina.

Președintele rus a fost văzut vizitând Centrul pentru copii Korsun din Sevastopol, iar aceasta este prima sa vizită în peninsula anexată în ultimii trei ani.

Curtea Penală Internațională a emis vineri un mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin, pe fondul acuzațiilor de crime de război în timpul invaziei sale eșuate din Ucraina.

Karim Khan, procurorul-șef al CPI, a declarat că sute de copii au fost luați ilegal din orfelinatele și casele de copii din zonele ocupate ale Ucrainei și transportați în Rusia pentru a fi încredințați unor noi familii.

Putin a devenit doar al treilea președinte în funcție care a primit un mandat de arestare de la CPI, după Omar al-Bashir din Sudan și Muammar Gaddafi din Libia, și primul lider al unuia dintre cei cinci membri permanenți ai Consiliului de Securitate al ONU.

Mandatul CPI obligă acum cele 123 de state membre să îl aresteze pe președintele rus și să îl transfere la Haga pentru a fi judecat, în cazul în care acesta ar pune piciorul pe teritoriul lor.

Kremlinul a criticat sâmbătă decizia Curții ca fiind „scandaloasă și inacceptabilă“, insistând în schimb că orice decizie a CPI este „nulă și neavenită“ în ceea ce privește Rusia, deoarece Moscova nu recunoaște jurisdicția Curții.

Click să comentezi

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Mai multe in Diverse

Publicitate Promo

Top 7 Zile

Publicitate Promo
To Top