Connect with us

Radu Cristescu, mesaj de solidaritate: ‘Sunt alături de familiile victimelor din Cuba, iar celor răniți le doresc însănătoșire cât mai grabnică!’

Diverse

Radu Cristescu, mesaj de solidaritate: ‘Sunt alături de familiile victimelor din Cuba, iar celor răniți le doresc însănătoșire cât mai grabnică!’

Sunt alături de familiile victimelor din Cuba, iar celor răniți le doresc însănătoșire cât mai grabnică, transmite deputatul PSD Radu Cristescu, după exploziile extrem de puternice de la două depozite de combustibil din Matanzas.

„În calitate de președinte al Grupului de Prietenie România-Cuba din Parlamentul României, îmi exprim întreaga solidaritate cu poporul cubanez, în urma teribilelor explozii care au avut loc la două depozite de combustibil din localitatea Matanzas, soldate cu 17 pompieri dispăruți și zeci de răniți.

Ca prieten al Cubei, sunt alături de familiile victimelor, iar celor răniți le doresc însănătoșire cât mai grabnică”, a fost mesajul lui Radu Cristescu, pe pagina sa de socializare Facebook.

Un incendiu declanșat de un trăsnet la o instalație de depozitare a petrolului a făcut ravagii necontrolate sâmbătă în orașul Matanzas, unde patru explozii și flăcările au rănit aproape 80 de persoane și au lăsat 17 pompieri dispăruți, au anunțat sâmbătă autoritățile cubaneze.

Pompierii și alți specialiști încercau în continuare să stingă incendiul de la Baza Supertanker din Matanzas, care a izbucnit în timpul unei furtuni vineri seara, a anunțat pe Twitter Ministerul Energiei și Minelor. Guvernul a precizat ulterior că a cerut ajutorul unor experți internaționali din „țări prietene” cu experiență în sectorul petrolier.

Ministrul adjunct de externe Carlos Fernandez de Cossio a declarat că guvernul american a oferit ajutor tehnic pentru a stinge incendiul. Pe contul său de Twitter, el a spus că „propunerea este în mâinile specialiștilor pentru coordonarea corespunzătoare”.

Câteva minute mai târziu, președintele cubanez Miguel Diaz-Canel a mulțumit Mexicului, Venezuelei, Rusiei, Nicaraguei, Argentinei și Chile pentru ofertele de ajutor.

Agenția oficială de știri cubaneză a declarat că un fulger a lovit un rezervor, declanșând un incendiu, iar focul s-a extins ulterior la un al doilea rezervor. În timp ce elicoptere militare zburau deasupra noastră, aruncând apă asupra incendiului, o coloană densă de fum negru a ieșit din instalație și s-a răspândit spre vest, la peste 100 de kilometri spre Havana.

Click să comentezi

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Mai multe in Diverse

To Top